Oord, Kees van den

Kees van den Oord [*Eindhoven,1952]  is docent geschiedenis aan het Rodenborch-College in Rosmalen. Hij promoveerde in 1984 aan de Katholieke Universiteit Nijmegen op de dissertatie Twee eeuwen Bosch' boekbedrijf 1450-1650. Daarnaast is hij de auteur van een geïllustreerd boek over De Gruyter.

Van den Oord publiceerde in het Brabants Dagblad vele lokale historische artikelen en gaf ruim dertigtal boeken en brochures uit over de Langstraat en 's-Hertogenbosch.

Van den oord is vice-voorzitter van Heemkundekring Onsenoort, bestuurslid van het Bosch Architectuur Initiatief, Comité Leuven-'s-Hertogenbosch en van 's-Hertogenbosch Monumentenzorg en organisator van Model European Parliament Noord-Brabant-Vlaanderen. Hij was lid van de Bestuursraad Engelen-Bokhoven tussen 2006 en 2010 en woont sinds 2005 in Bokhoven

Laatste artikelen binnen de categorie Oord, Kees van den:

 Kees van den Oord nam afscheid als docent aan het Rodenborch College

Kees van den Oord nam afscheid als docent aan het Rodenborch College

Gepubliceerd op: 07-07-2018 | Gewijzigd op: 07-07-2018
Kees van den Oord nam vrijdag 6 juli 2018 afscheid als docent geschiedenis aan het Rosmalense Rodenborch College.
Lees meer
Legpenning van Heemkunde Onsenoort voor Kees van den Oord

Legpenning van Heemkunde Onsenoort voor Kees van den Oord

Gepubliceerd op: 20-11-2015 | Gewijzigd op: 0
Aan de historicus Kees van den Oord is vrijdagavond 20 november 2015 de bronzen Legpenning van het Brabants Heem uitgereikt. Dat gebeurde door Henk Hellegers op een feestelijke bijeenkomst in de Emmamolen in Nieuwkuijk.
Lees meer