Legpenning van Heemkunde Onsenoort voor Kees van den Oord

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-11-2015 Aan de historicus Kees van den Oord is vrijdagavond 20 november 2015 de bronzen Legpenning van het Brabants Heem uitgereikt. Dat gebeurde door Henk Hellegers op een feestelijke bijeenkomst in de Emmamolen in Nieuwkuijk.dr. Kees van den Oord.foto © paul kriele, 18 november 2015.

Deze hoogste onderscheiding van het Brabants Heem ontving Van den Oord bij zijn afscheid en voor zijn verdiensten voor de Heemkundekring Onsenoort uit handen van Henk Hellegers, voorzitter van het Brabants Heem. Tevens nam hij na ruim 16 jaar afscheid als bestuurslid van de Heemkundekring Onsenoort.

Van den Oord staat bekend als een workaholic die met meerdere projecten tegelijk bezig is. Zo voerde hij de redactie bij ruim dertig boeken over onder meer de geschiedenis van De Langstraat, schreef 423 artikelen in het Brabants Dagblad in de serie 'Als de dag van gisteren' en was eindredacteur van het blad Ganser Trouw. Daarnaast was hij vicevoorzitter van de Heemkundekring Onsenoort. Ook heeft hij verschillende projecten op zijn naam staan, zoals de organisatie van de Monumentendag in de gemeente Heusden.
Van den Oord, die in Bokhoven woont, richt zich nu op Jeroen Bosch en op Den Bosch.
Bron: Brabants Dagblad, 20112015.