Opening verbouwde Vincentiushuis in Havenstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-12-2015 | Gewijzigd op: 12-12-2015
Vrijdagmiddag 11 december 2015 opent wethouder Paul Kagie van onder meer Welzijn het verbouwde Vincentiushuis in de Havenstraat. Het gebouw heeft een facelift ondergaan en het interieur ziet er weer fris en overzichtelijk uit.
Ook de entree is door de witte kleur opener geworden. Dat geldt ook voor de gevel van Havenstraat 11A, die door een schilderbeurt een frisser aanzien heeft gekregen. Die nieuwe opzet komt ook de logistiek ten goede, aldus de voorzitter.
Van den Bersselaar en wethouder Paul  Kagte onthulden een nieuw gevelbord.

De panden in de Havenstraat van de
Vincentiusvereniging. De gevel staat er weer fris bij.
Rechts:  De verplaatste entree van Havenstraat 11A.

foto's © paul kriele, 11 december 2015

Voorzitter van de Vincentius Vereniging Ton van den Bersselaar zal de gasten vrijdagmiddag 11 december 2015 welkom heten. Daarin  memoreerde de voorzitter onder meer de inzet en werkzaamheden van de vrijwilligers waarvoor hij een hartelijk applaus kreeg. Ook het gaatvrije Den Bosch kwam ter sprake,  zowel bij de voorzitter als bij wethouder Kagie.' We staan als gastvrijé stad open voor mensen die echt  in de problemen zitten,' aldus Kagie, die ook de maatschappelijke waarde van de vereniging aanstipte.
'Het mag niet zo zijn dat dit gastvrije Den Bosch een referrendum over 'al of niet een asielzoekerscentrum' gaat houden,' aldus Van den Bersselaar.
Donderdag 17 december 2015 staat de jaarlijkse Kerstproeverij voor minder draagkrachtigen in TheateradParade op het porgramma.

De Bossche Vincentiusvereniging bestaat meer dan 160 jaar en zit al vanaf 1945 in de Havenstraat. Het pand huisvest de de hulpverlening, kringloopwinkel, het sociaal restaurant, de speelgoedbeurs en de boekenbeurs.Het Vincentiushuis kreeg
een meer helder en overzichtelijk interieur
.

foto's © paul kriele,  11 december 2015.
   

Havenstraat 11 a: Op dit punt zat in de vorige eeuw autobusbedrijf Van Dijk.


Terug naar boven