Rustige Oud-en Nieuw / minder slachtoffers/Record bij Nieuwjaarsduik

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2016 | Gewijzigd op: 02-01-2016
De Oud-en Nieuwjaarsviering in de stad heeft minder slachtoffers geëist dan in 2014. Bij het Jeroen Boschziekenhuis meldden zich 13 problemen als gevolg  van het  afsteken van vuurwerk, van wie 7 minderjarigen. Bij de Eerste Hulppost meldden zich wel enkele zgn. coma- drinkers. Bron: Omroep Brabant. 
In 2014 kwamen 54 slachtoffers naar de Eerste Hulp van het JBZiekenhuis.
In de stad was er op enkele plaatsen, zoals op de Trompet een autobrand. Ook de politie vindt dat er ,op wat opstootjes na, er sprake was van een rustige  Oud en Nieuw.

 


-Boven: Chinees vuurwerk boven het Zuiderpark bij de viering van het Chinees Nieuwjaar.
-Rechts: Vuurwerk boven Den Bosch Zuid.foto's © ellen elemans, 22 februari 2015 en
paul kriele,  1 januari 2016 [r.].

Redactie Bastion Oranje:
In 2009 werden in totaal 9 auto's in brand gestoken. En in 2010 viel het op dat er nogal wat aanhoudingen [ruim 20] door ruzies, vechtpartijen en huiselijk geweld werden verricht.
Op de grens van 2010 naar 2011 vroeg burgemeester Rombouts met name de horeca-ondernemers vooral te letten op de brandveiligheid. Dat gebeurde nav een brand in feestversiering elders in 't land.

Nieuwjaarsduik
De Nieuwjaarsduik in de Oosterplas brak een record. Er namen dit jaar bij de negende editie, 1350  sportievelingen aan de duik deel. Ook op andere plekken in 't land werden -door het zachte weer- records gebroken.

Het meer zwaardere vuurwerk waardoor, bij het afsteken, een 12-jarige jongen in de Graafsewijk zijn hand moest missen.


Terug naar boven