Branden en gaslek in Nieuwjaarsnacht./ 9 vuurwerkslachtoffers naar JBZ

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-01-2020 | Gewijzigd op: 02-01-2020
Vuurwerkslachtoffers en overmatig alcoholgebruik
Onder de foto  de calamiteiten gedurende de Nieuwjaarsnacht. Toen kwamen er negen vuurwerkslachtoffers naar jet JB-zirkenhuis. Onder de patienten waren met oogletsel [3x] en brandwonden [4x]. Onder dat aantal van 9 was er eentje van 3 jaar en eentje van 12 jaar en twee van veertien jaar. Ook bij de eerste hulp [SEH] meldden zich zes slachtoffers van overmatig alhohol gebruik [alcoholintoxicatie],  waarvan twee onder de 16 jaar.
 
Chinees Nieuwjaar
in 2015 in Zuiderpark.

foto © ellen elemans, 
23 februari 2015.
............................................................ 

In de Nieuwjaarsnacht zijn op diverse plaatsen in de stad branden geweest. Uiteraard ook autobranden.
-Rond half twaalf in Empel, in de Sekretaris Wagemakersstraat en op de Vierde Haren, waar twee auto’s doorbrand werden verwoesten en twee er naast geparkeerde auto’s werden beschadigd.

-De avond begon al rond kwart over acht met een brand op de Aartshertogenlaan. Daar ontstond op de tweede etage een brand in een appartement waarvan de bewoners niet thuis waren. De brandweer, die met twee blusvoertuigen en een ladderwagen ter plaatste kwam, had de brand, waarvan de oorzaak nog onbekend is, snel onder controle, maar de omwonenden moesten door de ontstane rook wel tijdelijk hun huis uit.

-Ook die avond kwam er bij de brandweer een melding binnen van een gaslek op de Markt. Ter hoogte van de Ridderstraat was, voor een winkel, een gaslek ontstaan. Vermoedelijke oorzaak vuurwerk dat in een put was gegooid.

-Ook in de Nieuwjaarsnacht raakte de basisschool de Oberon in de Rivierenbuurt [Waalstraat] in de fik. Ook hier is de oorzaak vuurwerk. De school liep alleen roet en rook schade op

-In een café in de binnenstad werd in nacht van dinsdag 31-december 2019 op woensdag 1 januari 2020 een portier met de dood bedreigd. ‘Ik schiet je kapot, ik kom je thuis opzoeken’ en dat soort zaken schreeuwde een 19-jarige knaap met een vuurwapen in zijn hand, op het slachtoffer. De politie heeft de jongeman aangehouden en meegenomen naar het bureau.