Zakenman Robert vd Wallen neemt plan Cromvoirtse golfbaan over

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-01-2016 | Gewijzigd op: 22-10-2018
Robert van der Wallen de schatrijke Vughtenaar en eigenaar van Brand Loyalty, met vestigingen op de Brand en op de Koningsweg en groot sponsor van enkele Bossche activiteiten [o.a. SwimmtofightCancer], heeft in Cromvoirt de grond gekocht waarop de familie Hendriks een golfbaan wilde starten.
Het Brabants Dagblad meldt dit feit al maar de eigenaar houdt nog een slag om de arm.

Update 22102018: Naamgeving.
De golfbaan gaat Bernardus heten en heeft ook een luxe restaurant waar de chef-kok van Noble Den Bosch de scepter zwaait en is Noble Kitchen geheten. Bernardus komt van de naam van zijn wijnlandgoed in Carmel [US].

Robert van der Wallen 
* 1966 in Vlierden bij Deurne.


foto © paul kriele, 21 oktober 2018.
..................................................................


Bastion Oranje:
De voorgeschiedenis van de golfbaan, gelegen op een terrein van 65 hectare, tussen Cromvoirt en de dijk langs het Drongelens kanaal, is er eentje met vallen en opstaan. Mede door te hoge inschattingen en gebrek aan voldoende investeerders ging zomer 2014 het tweede plan niet door ondanks de volharding [...] van de Hendriksen van De Cromvoirtse Golfclub.
 Aanvankelijk -in 2010- nam de -ook schatrijke Sander van Gelder van Schaap Citroen & vanGelder het intiatief voor een sjieke golfbaan in Cromvoirt. Maar dat plan flopte in 2011, hoewel  Busio van het gelijknamige restaurant zich daar via een masterplan als partner bij aansloot.

 

-Rechts boven: Sander van der Wallen, de nieuwe zakenman achter de Golfbaan Cromvoirt.
-Boven: Sander van Gelder, ook schatrijk,
maar diens plannen haalde het niet.
-Rechts:Het gebied van 65 hectare
nabij het Drongelens kanaal en langs de
Deutersestraat, waar de golfbaan moet komen.
 

Bericht 20 februari 2010 Plan voor golfbaan van Sander van Gelder [Schaap/Citroen] 
Johan en Jeanne Busio, van het vermaarde Cromvoirtse restaurant Busio aan de St. Lambertusstraat staan op het punt een overeenkomst te tekenen met Sander van Gelder [72]. Van Gelder nationaal bekend van de juweliersketen Schaap Citroen & Van Gelder, is de motor achter de Cromvoirt Golf & Country Club, en internationaal van de sjieke golfclub in de Algarve 'Vale do Lobo' en Schloss Moykand bij Xanten.

Van Gelder sluit met Busio een samenwerking [masterplan] om naast de golfbaan ook de culinaire activiteiten en aansluitende workshops te gaan opzetten. Die golfbaan is gepland op een weiland van 65 hectare langs het Drongelens kanaal [Gement].
Deze week wordt het masterplan getekend voor de aanleg van een golfbaan met 18 holes, clubhuis, restaurant, wijnkelders, fitnesscentrum en een biblitoheek.

Terug naar boven