De Jamfabriek op Rietveldenweg heeft maximum start ups bereikt

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2016 | Gewijzigd op: 26-02-2016
De maximale capaciteit van De Jamfabriek* is bereikt: 14 startups zijn ingetrokken. Het draait nu op volle toeren. De ambities van De Jamfabriek* en de startups zijn gericht op de economische speerpunten waarop de regio Noordoost-Brabant zich focust: AgriFood, Health en ICT.

Wethouder Jan Hoskam: “Het is fantastisch om te zien dat de formule van De Jamfabriek goed werkt en dat het centrum in korte tijd zoveel veelbelovende startups heeft aangetrokken. De Jamfabriek is een wezenlijke aanvulling op de voorzieningen voor jonge bedrijven in ’s-Hertogenbosch. Alles is er onder één dak, met een goede begeleiding, in een energieke omgeving met andere toptalenten en met korte lijntjes naar allerlei deskundigen.”

*zie noot onderaan
Locatie Rietveldenweg

Met 14 start -ups is de maximale capaciteit van De Jamfabriek bereikt.
 

Maurice Horsten, directeur van de BIM: “Het nieuwe startupcentrum is binnen vier maanden vol en maakt nu al haar ambities waar. De Jamfabriek werkt bovendien als een magneet. We trekken ondernemingen van ver buiten de stad aan, onder meer uit Amsterdam, Eindhoven en Leiden. De eerste lichting ondernemers is nu gehuisvest, vanaf september kan de tweede lichting instromen.
De startups worden ondersteund door de BIM en haar partners; specialisten op het gebied van recht, financiën, boekhouding en het starten van een onderneming. OndernemersLift+ levert de startups coaching en leningen,
De naam Jamfabriek duidt op de voormalige  jamafdeling, gelegen aan de achterzijde van de DeGrutyerfabrieken en grenzend aan de Industriehaven. Maar deze De Jamfabriek ligt in het BIM-centrum aan de Rietveldenweg. 

De Jamfabriek is een centrum voor innovatieve startups dat eind september 2015 in de De Gruyterfabriek haar deuren openende. Daar krijgen beginnende ondernemers met groeipotentieel op het gebied van AgriFood, Health en ICT twaalf maanden lang gratis huisvesting, begeleiding en ondersteuning bij de start van hun onderneming.

De eerste drie waren: BOV-winnaar Care Culinair [Marc Duijzer], Deterra [Frans Broeders] en CoWoZone [Martijn Kors]. 
Onlangs zijn alspartners toegetreden: Advocatenkantoren Snijders en C-Laws,  EJP-Accountants.
De onderwijsinstellingen HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Koning Willem I College: zij bieden startups uit De Jamfabriek kosteloos toegang tot hun experimenteerfaciliteiten.


Terug naar boven