De Brand/kanaalweg N279: Aanleg rotonde voor 2e toegang naar De Brand

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2016 | Gewijzigd op: 22-10-2016
Door de aanleg van een rotonde voor 2e toegang naar bedrijventerrein De Brand is de Beusingsedijk zes weken afgesloten voor autoverkeer.

Rechts op de foto  de N279. Ook daar onder bevindt zich de nieuwe onderdoorgang voor verkeer vanuit Den Bosch naar de Brand. Verkeer uit Den Bosch gaat via een onderdoorgang naar de nieuwe rotonde [vanaf 31-10-2016 in aanleg] bij De Brand.
Verkeer uit Veghel kan feitelijk ongehinderd  de Brand bereiken.

De verbreding van de N279 Noord schiet flink op. De aannemer start na de herfstvakantie op 31 oktober met de werkzaamheden bij De Brand. Daar wordt bij de Beusingsedijk een tweede toegang tot het bedrijvenpark aangelegd. De realisatie van de rotonde die hiervoor nodig is, duurt, afhankelijk van het weer, ongeveer zes weken. In deze periode wordt het autoverkeer omgeleid. Fietsers en landbouwverkeer houden doorgang. Op www.werkenaanN279noord.nl staat meer informatie over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

Vanuit het oogpunt van veiligheid en doorstroming bestond al langer de wens voor een tweede toegang tot de Brand.
Niet alleen uit oogpunt van veiliheid en bereikbaarheid, ook vanweg de toekomstige uitbreiding van het bedrijventerrein De Brand II[aan het water..] is de tweede toegang nodig.

Tijdens de werkzaamheden in 2017 aan het traject tussen A2 en brug Nijvelaar zal al het verkeer via deze nieuwe toegang worden geleid. Voor het verkeer van en naar Veghel is dit geen tijdelijke situatie. Dat verkeer rijdt ook na de werkzaamheden voortaan via deze nieuwe toegang, zoals de afbeelding aangeeft.