'Entreeprijzen 2018' van Fontys Hogeschool & Boulevard

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-08-2018 | Gewijzigd op: 12-08-2018
Op zondagmiddag 12 augustus 2018 werden in de Muzerije, dat tijdens het Theaterfestival Boulevard is omgedoopt in Fontys Theater, de 'Entreeprijzen 2018' door wethouder Mike van der Geld uitgereikt aan twee studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Het zijn: de uitvoerend kunstenaar Maria Sartzetaki  met het object Siberia  Met deze voorstelling  maakte  Maria  als choreograaf een verrassend originele voorstelling met mooie beelden die nieuwsgierig maken naar het vervolg. Zij creëerde een poetische wereld in een gestileerde en minitieus geconstrueerde choreografie.

En de kunstvakdocent Hannah Zwaans met Margot Kerstens met EHM. Zij componeerden een educatieve dansvoorstelling gebaseerd op vier kunstwerken uit het Museum De Pont in Tilburg. Het werk getuigt van een bijzondere schoonheid, kwaliteit en professionaliteit, aldus de jury.

De jury bestond onder meer uit Mark Eysink Smeets, directeur festica Circolo,  Wim Selles componist en muziekproducer en Pim Cornelussen programmamaker Festival Cement. Beide  winnaars ontvingen een ontwikkeltraject i.s.m. Theaterfestival Boulevard. 
 
 

De uitreiking van de prijzen voor de afstudeervoorstelling van de studenten, vloeit voort uit de al tien jaar bestaande samenwerking tussen het festival en Fontys Hogeschool voor de kunsten. Er is een uitvoerend kunstenaar en een kunstvakdocent. Na aflloop van de uitreikingaceremonie was er een korte presentatie door de gelauwerde studenten.
Tijdens het festival presenterden de drie zich met hun voorstelling aan het publiek.