Parade: Opening carnavalseizoen 2016-2017

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2016 | Gewijzigd op: 14-11-2016
Onder een enorme belangstelling opende vrijdagmorgen 11-11-2016 om 11.11 uur - dan wel  na een vertraagde daling van de Oeteldonske vlag vanaf de St.Janstoren, Peer van den Muggenheuvel het carnvalsseizoen 2016-2017.

   
-Boven: Aankomst van den Peer en Kees Minkels
en rechts boven van de jeugdprins en diens adjudant.
-Rechts De plek waar alle leerlingen van de
Beekmanschool stonden. Zij zongen het elf elf-lid


foto's © paul kriele 11 november 2016
 


Peer van den Muggenheuvel:'Er staat hier wel een hele grote tent op de Parade, maar dat heeft niks met een camping te maken. Morgen is daar een groot feest.. [Kwèkfestijn..] .Eerst gan we het carnavalseizoen openen,' aldus de Peer die daarna een welkom heette aan  'mijn collega op de Markt' en aan enkele Bossche scholen, waaronder de Beekmanschool, waarvan de leerlingen later hun elf elf mee zouden zingen.

foto's © paul kriele, 11 november 2016. De Oeteldonkse vlag kwam maar langzaam naar beneden. 'Dat kan wel half elf worden,' sprak de Peer jolig.

De Peer: 'Jullie zijn in zo'n grote getale aanwezig. We hebben deze opening nu al zeven jaar op rij. Dat is iets groots geworden. Dat laten we ons niet meer afnemen.
Het heeft me wel verbaasd dat in de week vóór 11-11- er ook al een feest was. Gisteren werd er al  'The night before 11-11' georganiseerd..Ik sta er wel verbaasd over, maar ik spreek er geen waarde over uit,' aldus een wijze Oeteldonkse burgervaojer.
Toen de Oeteldonkse vlag eenmaal was nedergedaald klonk het Oeteldonks volkslied.
Na de officiële ceremonie zongen leerlingen van de Beekmanschool en van andere aanwezige scholen he telf-elf lied.

Op het eind van deze grootse opening van het Oeteldonks carnavalseizoen 2016-2017, die zich in redelijk weer voltrok, trokken -met de Kikvorschen voorop- De Peer en de Jeugdprins  met het Gevollug naar de Markt, met in hun kielzog honderden Bossche Oeteldonkers.
Op de Markt opende burgemeester Rombouts op zijn manier het carnvalsseizoen.

Enkele rare en ook gewone figuren....
-Boven De poltie had vanwege de drukte enkele verkeersregelaars van de Landelijke Verkeersdienst ingezet.
Hier een instemming zijnde Dick Oosterlaak.

-Rechts boven: Een ouwe bekende
van de ORVA: Thea van de Wildenberg.

-Rechts: Ook enkele
burgers die op 11-11 gewoon werkten..


foto's © paul kriele, 11 november 2016.
 

Oeteldonk over elf jaar..
'Ons Oeteldonk' stond temidden van al die drukte met een 'stand' van 'Mijn DenBosch' op de Markt. Maar deze promotie was speciaal gericht  op 'hoe zien de burgers Oeteldonk over 11 jaar'. Men kon op een groot plakaat zijn visie weergeven. 

'Ons Oeteldonk' maakt onderdeel uit van 'Mijn Den Bosch' dat zich meer en breder richt  op een gezamenlijk goed burgerschap.  Na deze enquete bieden   Xander Beks, Sabrina Cointet en Sabine van Stiphout  de visie van de Oeteldonkers aan het gemeentebestuur aan.

Hier boven: In breed verband de oproep van
'Mijn Den Bosch' waar -alsonderdeel -'Ons Oeteldonk'
een specifieke enquete hield over de visie
van de Oeteldonkers op 'Oeteldonk over 11 jaar'.
vlnr.: Xander Beks,
Sabrina Cointet en Sabine van Stiphout.

foto's © paul kriele, 11 november 2016.

Ook werd er een peiling gehouden om het meest favoriete Oeteldonke carnavalsnummer te kiezen. Dat kan via  www.top11x11.nl.
Terug naar boven