Onthulling drieluik Oeteldonk van Guus Ong

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-11-2016 | Gewijzigd op: 17-11-2016
............................

Vrijdag 11 november 2016, op het middaguur is in het Oeteldonks Geminte Muzejum het drieluik onthuld van de kunstenaar/ docent tekenen [Jeroen Bosch College] Guus Ong. 
Het drieluik -dat Ong noemt: het Grôôt Magistraol Oeteldonks drieluik- werd gemaakt in opdracht van het Genootschap van het Oeteldonks Vaandel.

Enkele openingsfragmenten.

foto's © frans artz, 11 november 2016.
 


Het is een samenvatting van zijn impressie en beleving van zoveel jaar Oeteldonk. De basis vormt mede zijn in de loop der jaren gemaakte portretten, maar als geheel ziet het drieluik er fris, nieuw, kleurrijk en ontzettend mens-bemand uit. Het is collage van portretten geworden, waar je haast niemand, die ooit iets betekend heeft in Oeteldonk, kan missen.
Nog een tabeleau, dit keer vivant, met links Bert Damen van het marketing-, communicatiebureau Damen, middenin uiteraard Peer van den Muggenheuvel en Sander van de Gevel minister- president van Oeteldonk. Rechts naast hen - iets naar achteren nog net zichtbaar- Guus Ong en danTon Vugts en Roberto van Straaten. Uiterst rechts: de edelman René van Amelsfoort.
foto © frans artz, 11 november 2016.

Met oud -minister president Rob van de Laar en Peer van den Muggenheuvel werd het kolossale [ruim 2 x 70 m] en kleurrijke schilderij dat vooraan in het muzejum hangt, onthuld.


-Links Janus Borghs.

-Boven: Het protocol van Oeteldonk met de prins en diens adjudant [r.-boven], links onder Kees Minkels en Moeder Hendrien
en middenin Driek Pakaon [Stolzenbach].


foto's © paul kriele, 11 november 2016.

Guus Ong [*Den Bosch, 1946] volgde in Tilburg de Academie voor Beeldende Kunst.
Ong kreeg al in 1973 de zilveren medaille op het cartoonfestival in Sarajewo, in 1974 onting hij de eerste rpijs op het WereldKartoenfesitval in Knokke en van hem kwam een bundel tekeningen uit bij Wolters in 1984.
Wekelijks staat er een cartoon in De Bossche Omroep van Guus Ong.


Terug naar boven