Cees Slegers presentator en Maasakkers eregast op Oetelkonzert.

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-12-2016 | Gewijzigd op: 29-12-2016
Brabants liedjeszanger Gerard van Maasakkers behoort tot een van de solisten op het 53ste Oetelkonzert.
Maar Cees Slegers gaat- voor de vierde maal -dit Konzert presenteren. Dan is de amusementswaarde van dit Konzert verzekerd.
Slegers staat bekend om zijn gevatte teksten en niet plat vloerse humor. Voorheen was Cees de ziel achter het carnvals-dinsdagse optreden van Piep en Blaoslust,  een soort Comedia dell Arte.
Cees Slegers
presentator Oetelkonzert 2017
.

foto's © paul kriele, 21 februari 2012 en 5 februari 2013.


-Boven: De Philharmonie ZuidNederland.
-Rechts: De Ladies van de Oetels, de cv die
het Konzert al 53 keer organiseert.


foto's © paul kriele,  25 februari 2014
en 23 februari 2013 [r.]

Hoofdgasten
De Philharmonie Zuidnederland begeleidt zoals vanouds het programma ,dat deze 53ste keer 'Brabants Sjiek' als thema heeft.
Hoofdgasten zijn Karin Strobos, Leona Philippo en Gerard van Maasakkers.
In de bonte muzikale avond wordt de stemming mede bepaald door de in feestelijke carnavalskleding getooide bezoekers, van wie voor de mooist uitgedoste carnavalsit[e] een prijs valt te verdienen. 

 
Gerard van Maasakkers is op
21 februari 2017
eregast  van het Oetelkonzert.
foto © henk van esch.

Gerard van Maasakkers is een van de eerste Brabantse dialectzangers. Dat begon al op de kostschool. Op zijn zeventiende krijgt hij zijn eerste gitaar en klinken House of the rising sun, de baslijn van Spics & specs en Streets of London in zijn studentenkamer in Nijmegen, waar hij de Middelbare Tuinbouwschool volgt.
In die jaren dirigeert hij een jongerenkoor en schrijft hij de rockmusical "Plint". Later studeert hij aan de Hogere Opleiding voor Tuin- en Landschapsarchitekten (Boskoop) en daarna nog de Hogere Bosbouw- en Cultuurtechnische School (Velp).

In 1978 verschijnt de eerste elpee "Komt er mer in", een plaat met eigen liedjes in het Brabants dialect. 
Vanaf 1980 is Van Maasakkers professioneel in de muziek bezig. Van 1984 tot 1987 treedt hij op met het theaterprogramma "Zand" met pianist Dick van de Stoep. In diezelfde tijd begint hij ook met het samenstellen en presenteren van het kunst- en cultuurprogramma "Tussen Amsterdam en Brussel" en het programma Muziek beneden de Moerdijk voor Omroep Brabant.

Tussen 1991 tot 2000 presenteert hij theaterprogramma’s met eigen werk.  In november 2003 ontvangt Van Maasakkers de "Ad de Laat Prijs". In juni 2008 viert Van Maasakkers zijn 30-jarig zangersjubileum met vier uitverkochte concerten in Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven.
In het jubileumjaar 2008 verscheen een tribute-album, Anders, waarop collega's als Paul de Leeuw, Guus Meeuwis, Gert Vlok Nel en Mich Walschaerts werk van Van Maasakkers zingen

-Links: De mezzosopraan Karin Strobos.
studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Henny Diemer waar ze in 2009 haar Master met onderscheiding ontving. Ook maakte ze deel uit van het ensemble van de Opera Studio Nederland. Ook kreeg zij zanglessen van Brigitte Fassbaender, Iris Dell’Acqua, Gemma Visser en Margreet Honig.

-Rechts:  Leona Philippo [Canada *6 mei 1979] studeerde aan het Rotterdams Conservatorium. Zij is ondermeer bekend van de theatershow A Tribute To Michael Jackson en The Songs From The Movie Sister Act. en van de dramaserie Lijn 32. Philippo is soms tafeldame bij De Wereld Draait Door.
Foto Buro JanVis : www.janvis.nl/artiest/leona-philippo/
 
 

 Leona Philippo [* Canada, 6 mei 1979] studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en ging nog tijdens haar opleiding in 1998 voor haar toenmalige platenmaatschappij voor twee maanden naar Hollywood om haar debuut-cd op te nemen. Ook stond ze samen met de R&B groep Sat-R-Day als supportact in het voorprogramma van Dru Hill in Ahoy.
Al snel [2000] werd ze door de Nits gevraagd om mee te toeren tijdens hun Wool Tour in 2000. In 2001 speelde Philippo de hoofdrol Aida [musical van Joop van den Ende].

Leona was ze te zien in de theatershows Big, Black & Beautiful: A Tribute To The Girl Groups, A Tribute To The Blues Brothers. In 2008 deed Philippo een gastoptreden tijdens het Symphonica in Rosso-concert van Lionel Richie.
In 2009 werd de single Shake Ya Tailfeather uitgeroepen tot Radio 501 Plaat voor je Hoofd.
In 2011 was Philippo te zien in de theatershow A Tribute To Michael Jackson en The Songs From The Movie Sister Act.
In 2012 speelde zij in de Nederlandse dramaserie Lijn 32, stond ze in de theaters met Stars For Planet Earth en was ze te zien in de film De groeten van Mike! Philippo is soms tafeldame bij De Wereld Draait Door.

Karin Strobos trad veelvuldig op als soliste bij o.a. het Residentie Orkest, Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest.
Willem Jeths schreef speciaal voor Karin twee delen in zijn Eerste Symfonie, hiermee maakte Karin haar debuut in de Zaterdagmatinee in het Concertgebouw van Amsterdam met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Edo de Waart.

In juni 2015 maakte Karin haar debuut bij deFilharmonie van Antwerpen onder de baton van Edo de Waart in Mahler 4.
Concerten met het Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de Philharmonie Zuidnederland staan gepland voor het seizoen 15/16.

Karin ontving prijzen als de Grachtenfestivalprijs 2011, het Gouden Viooltje en de Debuut Publieksprijs met Felicia en Daria.Deze drie dames, Jolanda van de Mortel, Bregt Zijlmans en Jeanine van Horst wareno.a. 
in 2013 toppers met hun carnavaleske kledij
.

foto © paul kriele, 5 februari 2013.


Terug naar boven