Criticus Rob van den Bosch ingelijfd bij Zandhazendorp

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-02-2017 | Gewijzigd op: 03-02-2017
 Met een korte ceremonie voor het huis van Rob van den Bosch aan Achter het Wilt Varken voltrok zich vrijdagmiddag een carnavaleske ceremonie.  Prijs Josef I van Zandhazendorp was speciaal op bezoek gekomen naar buurstad Oeteldonk, alwaar de criticus Rob van den Bosch hem had uitgedaagd.
De begroeting door Rob
van den Bosch met prins Josef 1 en
diens adjudant [Helga van de Akker
].

foto © paul kriele, 3 februari 2017
.................................................................................

Van den Bosch vind onder meer dat met een aangepaste ceremonie rond de begrafenis van Knillis er steeds meer van die oude gebruiken in Oeteldonk verloren gaan. 
Van den Bosch had zich ook willen laten uitschrijven uit Oeteldonk en elders een nieuw burgerschap willen aanvragen en asiel aangevraagd in Zandhazendorp.
Prins Jozef  sprak de kritiek van Van den Bosch op de afbrokkelende  tradities van Oeteldonk zo aan dat er een carnavalesk antwoord op moest volgen.

Prins Joses toog vrijdagmiddag de 3e februari met zijn adjudant -Helga van de Akker- en elf elf-raadslid Fieke Staas naar Oeteldonk.

-Boven:  Rob van den Bosch ontving
een Hawaïaans rokje wanneer hij Oeteldonk
zou willen ontvluchten en op vakantie zou gaan.
-Rechts ook kreeg hij de
vlag van Zandhazendorp cadeau. 


foto's © paul kriele, 3 februari 2017.

Behalve een Hawaiïaans rokje- voor het geval Van den Bosch op  vakantie zou gaan- om Oeteldonk te kunnen ontvluchten en de vlag van Zandhazendorp waren de cadeaus  die prins Josef  I had meegebracht. Van de Bosch gaat die vlag van Zandhazendorp met carnaval op zijn balkon ophangen naast die van Oeteldonk. ' U moet  me nog wel een portret sturen zodat die er op komt,' zei Van den Bosch, die aangaf tussen die twee vlaggen het bord 'Wij bouwen geen muren', te zullen ophangen.
Tot slot van de kort maar speelse ceremonie deed prins Josef I hem nog een masker cadeau in het geval de Oeteldonker toch de begrafenis van Knillis per see wil ontwijken...

en ook nog een masker,
mocht Van den Bosch per see
dat Oeteldonks gedoe niet willen zien..
..


foto © paul kriele,  3 februari 2017. 
............................................................................

Van den Bosch zegde nog toe dat hij tijdens carnaval zijn huis de status zal geven van consulaat van Zandhazendorp.
Bij het uitzwaaien dankte Van den Bosch de prins- als bevriend staatshoofd-  voor zijn inspanningen om de tradities in stand te houden.Terug naar boven