Opbrengst meezingactie in Bossche kroegen € 9.000

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-02-2017 | Gewijzigd op: 25-02-2017
Opbrengst  'Zoals ut nôôit klonk De kroegbaas  zingt Oeteldonk' met een recordbedrag van €9.000   
De horecaondernemers en de deelnemende clubjes hebben met de actie 'Zoals ut nooit klonk ' € 9.000 opgehaald. De Stichting Veur Mekaor ontvangt € 6.300 en de stichting Gefeliciflapstkaartbox €2.700. Dat geld kwam binnen met de verkoop van muziekboekjes.
De finale was in De Graven van Leuven, waar de winnende kroegbaas bekend wordt gemaakt.  
Bericht van 7 februari 2017 Oeteldonkse kroegbazen zingen voor goed doel
Zaterdag 25 februari 2017 zingt  een reeks kroegbazen samen met hun chaperonnes voor Oeteldonks goeie doelen. 
Dit evenement wordt al negen jaar op rij door [vier] carnavalsclubs en vijf kasteleins georganiseerd. Het thema dit jaar is: 'Nonstoppers met Oeteldonkse stoppers'. 
.

Om half een begint de muzikale tournee in 't Pumpke met cv Tussen neus en lippe, cv Lopes te voet, cv Veni Vidi Vici en cv Frappant.. In 't Pumpke geeft de adjudant van de voormalig prins Amadeiro XXIV, Rolf van de Wal Bake, de aftrap. De deelnemende café's zijn: De Graven van Leuven, Feestcafé Lalala, Plaats Royal en Bar Le Duc. In elk café zingt de betreffende kroegbaas met de carnavalsclub en het publiek twee Oeteldonkse liedjes. De kasteleins krijgen muzikaal ondersteuning van Wil Koks, Luciën Teurlings en Karel Coolegem.
Bij de start worden voor € 10 meezingboekjes verkocht. De opbrengst gaat naar de stichting Veur mekaor [o.a. warme zitplaatsen voor ouderen] en de stichting GefeliciflapstaatBox [verjaardagsbox voor arme kinderen 1 t/m 12 jaar].