Veiligheidsmaatregelen met carnaval

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-02-2017 | Gewijzigd op: 17-02-2017

De gemeente is zich nog meer dan voorheen bewust geworden dat op bepaalde plekken- bij in massa toenemende situaties- de veiligheid van het publiek in het gevaar kan komen. Dat begon dit jaar al met het niet meer plaatsen van Knillis vanuit een gondel die op gevaarlijke wijze boven een duizendkoppig publieke hangt.

Markt- hoek Hinthamerstraat

Volkel Wessels Telecom plaatste
onder meer op de Markt een zendmast
van KPN om het internetverkeer soepeler te laten verlopen. .

foto © paul kriele,16 februari 2017.
...........................................................................................................................

Al jaren worden er camera’s opgehangen en zendmasten geplaatst waardoor voor de commandopost gevaarlijke situaties inzichtelijk worden gemaakt. Ook kunnen dit jaar smalle, druk bevolkte straatjes worden afgesloten, zoals de Korte Putstraat. ook mogen in de weg zitten vlaggenmasten/of drapeaux, zoals die in de Snellestraat niet meer worden opgehangen omdat ze de brandweer bij bluswerkzaamheden in de weg zitten.

Een woordvoerder van de gemeente voegt daar nog aan toe, dat specifieke veiligheidsmaatregelen die anticiperen op recente-internationale incidenten,'... daar wordt niet over gesproken. Carnaval is voor Den Bosch het meest publieke evenement van het jaar. Dat gaat goed dankzij de samenwerking met de politie, Stadstoezicht en de Oeteldonksche Club. Maar we blijven wel alert, aldus de woordvoerder die er nog aan toevoegt, dat '..de extra maatregelen worden genomen na een evaluatie, die jaarlijks gebeurt met betrokken partijen'.