Storm op komst: Optocht niet over Parade en Verwersstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2017 | Gewijzigd op: 27-02-2017

Intocht op zondag 25 februari 2017. 

foto's © toine janssen en wim jansen.
 
Vanwege de slechte weersvoorspellingen vanmiddag, hebben we moeten besluiten de route van de Grote Optocht in te korten. De route is tot de Hinthamerstraat hetzelfde gebleven (Van Grobbendoncklaan (opstellen), Graafseweg, Hinthamereinde, Hinthamerstraat). Vanaf de Hinthamerstraat trekt de optocht rechtdoor direct naar de Markt. De Parade en Verwersstraat worden door deze verkorte route dus niet aangedaan. 

Het aanvangstijdstip (vertrek 12.33 uur op de Van Grobbendoncklaan) is hetzelfde gebleven. De verwachte aankomst op de Markt is 15.30 uur.

Voor de rolstoeltribune die gebruikelijk op de Parade staat, is een alternatief gevonden. De gasten van de Stichting Veur Mekaor kunnen de optocht op het Hinthamereinde aanschouwen, vlakbij de Watertoren.

Met deze aanpassingen hopen we vóór het slechte weer en vooral voor de stevige windstoten de route veilig af te leggen en de wagens af te kunnen bouwen. We betreuren het uiteraard zeer dat we deze beslissing moeten nemen. Maar Oeteldonkers, de bouwers zijn er wel en willen hun wagens graag aan jullie laten zien. Laten we ze vanmiddag massaal verwelkomen langs de aangepaste route. Via informatieborden langs de route, wordt u op de hoogte gehouden.