Geen Jubileum, maar Kikvorschen vieren 90-jarig bestaan

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-09-2017 | Gewijzigd op: 03-09-2017
Zoals het bij een carnavalsvereniging gepast is, vier je meestal het  x maal elfjarig bestaan en dus geen kroonfeest, Dat deden De Kikvorschen  zondag 3 september 2017 wel. Acht maanden nadat op 28 januari 1927 -90 jaar geleden- de  Kikvorschen waren opgericht, vierde het bestuur met consorten en nog wat hotemetoten dit negende kroonjaar.

De rondvaartboot onder aanvoering van Roderick van de Mortel.....foto © paul kriele,  3 september 2017.
............................................................

Bij een koninklijke familie gaat nimmer het gehele koninklijk huis uit veilihheidsoverwegingen in één vliegtuig, trein, of bus op reis. Maar  bij De Kikvorschen stapten ze met zijn allen in vijf rondvaartboten om vanaf het Vughterbastion naar De Grote Hekel te varen. Onderweg werd er een ontbijt genuttigd. Bij de Grote Hekel werd uitgestapt om tussen door bij 't Pumpke op de Parade een pilske te vatten. Daarna stond een bezoek aan café Popuair op het Hinthamereind op het programma. Zonder dat de gasten het wisten trad daar John de Bever op en hield Huub van Mackelenbergh een Bossche conference.

's Avonds werd door Karin Rademaker een diner verzorgd in haar nieuw ingericht Cé-restaurant.

Aan boord onder meer de burgemeester van Vught,  Roderick van de Mortel met echtgenote en Karel Noordzij,  oud hoogste baas bij de NS en sedert kort  Zwanenbroeder. Ook oud prins carnaval Johan Momaal was een van de eregasten.
Uiteraard waren  ook het bestuur van De Kikvorschen met Bertie van den Heuvel, Jo Moors en de dassendragers met voorzitter Bèr Verdonk  ingestapt, vergezeld door de Bellefleuren, de echtgenoten van de -dit jaar 44 jaar bestaande- dassendragers. Daarvan is Nicole Henkelman de voorzitter geworden.

90 jaar De Kikvorschen

Met boten van De Kring Vrienden van 's-Hertogenbosch,
ging het van Noble op het Vughter Bastion naar de Grote Hekel om
in de binnenstad de viering van het negende kroonjaar voort te zetten.


foto's © paul kriele, 3 september 2017.

..................................................................................................................

Pauseren bij 't Pumpke

Een zonnige zondag
vooraan in september 2017: Pauseren bij 't Pumpke
.
foto's © paul kriele, 3 september 2017.
Terug naar boven