Zwarte band bij Taekwondo Rosmalen voor Sina Nikbahkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-06-2019 | Gewijzigd op: 16-06-2019
 
De zwarte band voor twintigjarige Sina Nikbakht van Taekwondo Rosmalen.. 
De examens taekwondo werden op 15 juni 2019 gehouden in sporthal Merwestein in Nieuwegein. Het was voor Taekwondo Rosmalen van Max Thumann een dag vol spanningen en zenuwen.  Daar heeft Sina Nikbakht (*1999) zich van zijn beste kant laten zien.Sina is geboren in 's-Hertogenbosch, maar zijn roots liggen in Iran waar zijn ouders vandaan komen.
Sina was 8 jaar toen zijn sportieve loopbaan begon en kwam trouw enkele malen per week vanuit wijk de Slagen naar de trainingen. Hij haalde zijn eerste gele band in oktober 2007. In de zomer van 2013 behaalde hij zijn zwarte slip. Vanwege zijn schoolstudie op Ds Piersoncollege in 's-Hertogenbosch moest hij stoppen omdat de combinatie fanatiek sporten en studie Havo en vervolgens atheneum niet direct te combineren viel. Echter in het voorjaar van 2016 pakte hij de draad weer op om zijn ultieme doel te bereiken. Inmiddels was hij verhuisd naar de Groote Wielen in Rosmalen en kwam hij dichter bij de dojo te wonen. Hij ging ook gewoon door met studeren, volgde een tijdje biologie aan de universiteit in Utrecht en gaat later dit jaar Farmacie studeren aan de rijksuniversiteit in Groningen.
 
Taekwondo Rosmalen
v.l.n.r.: Sportschooleigenaar Max
Thumann, Stefan Beekwilder,
Sina Nikbakht,
coach Tony Hendriks  
encoach William Verstappen
.

foto © rob hoogeboom, 15 juni 2019.
........................................................................
Om die zwarte band te halen is er ook thuis veel geoefend. Maar in de dojo moet het toch gebeuren en is Sina bijgestaan door Tony Hendriks, Als vaste coach in het laatste half jaar heeft William Verstappen veel trainings tijd er in gestopt. Voor een examen heb je een vaste partner nodig. Hiervoor heeft Stefan Beekwilder zich weer opgeworpen. Ook heeft Sina deelgenomen aan de diverse taekwondo clinics. Het examen bestaat uit 5 elementen; theorie , Tae Guks, Ho Sin Suls, Sparring en de Breektest. Dit alles heeft hij met goed gevolg afgelegd en kon hij met trots zijn zwarte band in ontvangst nemen.
Een bijzonder blijft het. Van de 75 medekandidaten is 40% geslaagd. Mocht de interesse gewekt zijn. Men kan dan bij Taekwondo Rosmalen 1 maand lang gratis lessen. Voor elke leeftijd is dit mogelijk.
© Rob Hoogeboom