mgr. De Korte zwicht voor tegenmening homosamenkomst in St.Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 15-06-2017 | Gewijzigd op: 15-06-2017

Bisschop Gerard de Korte geeft alsnog geen toestemming voor een oecumenische gebedsdienst in de Sint Jan op Roze Zaterdag 24 juni 2017.

 In een tweede brief  [dd. 15062017]* ,  zoals bisschop De Korte het zelf noemt,  over de oecumenische gebedsdienst in de St. Jan [Roze Zaterdag 24 juni 2017]  schrijft de bisschop dat het hem niet is gelukt de ontstane spanningen in het bisdom tot rust te brengen.
Mijn genuanceerde leerstellige en pastorale brief is bij velen niet geland.. Homoseksualiteit blijft binnen onze kerk een open zenuw'.
Nog voor de dienst plaats vindt constateer ik dat religieuze gevoelens van katholieken diep worden geraakt, ' schrijft de bisschop die op een open en eerlijke manier partijen heeft /wil tevreden stellen.  De Korte bij zijn installatie: 'Ik streef naar een heldere , gastvrije en hartelijke Kerk'.

De bisschop in zijn brief: 'Omdat de goede verhoudingen binnen de geloofsgemeenschap in het geding zijn voel ik mij gedwongen mijn toestemming voor die gebedsdienst in te trekken.

Maar ik zal zeker in gesprek blijven met de homoseksuele gemeenschap,  aldus De Korte  in zoveel bvewoordigen.

In plaats van in de St.Jan wordt de gebedsdienst in de Grote Kerk op het Kerkplein gehouden, zonder bisschop De Korte.
 
*Deze brief is per 15062017 door het bisdom gezonden aan het pastoraal kader van het bisdom.