Première Multidisciplinaire Urban Theaterproductie 'wYzer'van Dukebox

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-11-2018 | Gewijzigd op: 03-11-2018

Artistiek leider van DUKEBOX Bart van Velzen opende donderdagavond 1 november 2018 in het Werkwarenhuis  met een kort welkom de unieke Bossche première van de Multidisciplinaire theatervoorstelling wYzer. De productie met de generatie Y van wYzer is gerealiseerd dankzij Zuidlijn, Werkwarenhuis en FestivalCircolo[ Tilburg voorheen Liempde]. De regie en choreografie was in handen van Dewi die zelf ook meedanste. In die productie komen diverse disciplines van urban en streetdance samen. Sedert kort heeft  Dukebox aan de Buitendijk van het World Skate Center een studio, Flexatelier en werkruimten in gebruik.

Donderdagavond 1 november 2018 presenteerde Dukebox voor het eerst aan het publiek met de bijzondere theatervoorstelling wYzer waarvan de Y is afgeleid van het Griekse Y=generatie. De sporters, dansers en musici zijn van een generatie die moeite hebben om zich aan  systemen aan te passen, jeugd die op zich zelf staat. Ze komen uit de tijd die samen loopt met Intendo en het Word Trade Center, zoals woordvoerder Raemy [tevens fotograaf] het toelicht. We zijn individueel heel goed en ook tezamen heel goed. 

Freestyler Raemy is een van de dansers in hun eerste productie, waaraan ook meewerkten tricker [illustrator] Silvan, hip experimental danser Ali Niek van Spoken Woord en house danseres Dewi, tevens de choreograaf.
Dewi is ook de initiatiefneemster van deze voorstelling.  Ivo en Joris zorgden met hangdrum  keyboard en etnische trommel voor de muziek. 


Productieleider Bart van Velzen
gaf een korte inleiding op deze
eerste productie 'wYzer' van Dukebox.
Links de choreograaf Dewi.

foto © paul kriele, 1 november 2018.
....................................................................................

Het werd in het Werkwarenhuis een opzwepend theater rond het levensverhaal van een van de dansers in voor-en tegenspoed. De zaal zat al een half uur voor de voorstelling al halsreikend vol naar dit unieke urban theater.  Het werd muisstil en bij sommige apotheosen klonk afwisselend gejuich en applaus. Dat  verdiende de prestatie van de jeugdige dancegroep met hun bevlogen acts. Al was er geen toneeldoek,  na afloop kregen ze een open doekje. Individueel gaven ze nog een korte slotact, een  hoogtepuntje van hun spectaculair optreden.

............
De vijf dansers van Dukebox  met hun productie wYzer. foto's © paul kriele, 1 november 2018.
Zicht op de techniek en de twee muzikanten
Ivo en Joris en de stem van die het verhaal
achter de theaterproductie qwYzer voor zijn rekening nam.

..................................................................................................
 
 Indruk van een deel van de zaal in het Werkwarenhuis.

foto's © paul kriele, 1 november 2018.
....................................................................................................


.....
Enkele toegiftjes tot slot..

foto's © paul kriele, 1 november 2018.
.............................................................................................................
 

Het volgende Dukleboxproject is ‘Bst connection’,op 17 [workshops] en 18 november [Battles] ook aan de Tramkade. Daarin wordt de verbinding gelegd tussen drie verschillende stijlen: breakdance, tricking dance  en stand-up dance. Op 19 november 2018 volgt ‘Battles’, ook onder de  paraplu van het BST-festival vallend. 

Artistiek leider Bart van Velzen is na afloop erg trots op deze unieke voorstelling wYzer, het eerste urban theater met dance en live muziek in de stad. Zie ook www.bstconnection.nl
 

Atelier en werkruimten voor Dukebox
Sedert kort heeft Dukebox aan de Buitendijk van het World Skate Center  een studio, flexatelier en werkruimten in gebruik genomen. Dat kon door eigen inkomsten en een gift van de Rabobank. Ze hopen binnenkort op meer steun om te kunnen voortbestaan en daardoor de plek voor urban cultuur in de stad te bestendigen.

Het dagelijks bestuur van Dukebox bestaat, naast een bestuur op afstand, uit Bart van Velzen, Dewi, Bram en Jelissa. 

Een van de werkruimten
die DukeBox van het
World Skatecenter in gebruik kon nemen
.

foto © paul kriele 1 november 2018.
.....................................................................

 Terug naar boven