Gastvrij ís-Hertogenbosch op stoom

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-05-2017 Binnenkort is de kick- off van de stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch. U weet wel  de overkoepelende naam voor ‘De Blauwe Engelen’.  Zij gaan, behalve als gastvrouw/heer optreden,  in de binnenstad ook gratis busjes laten rijden. Daar hebben zich al een twintigtal chauffeurs voor aangemeld en die zijn ook al opgeleid en wel.

Het zijn overigens geen gidsen, die  de Blauwe Engelen. De in blauw tenue geklede mannen en vrouwen heten bezoekers aan de stad welkom of maken hen wegwijs in de stad. Voor die taak zijn ze in restaurant Lux door Esther Reinders ,die ook AmBOSCHadeur is en een trainingsbureau leidt, getraind. In workshops ’Be my guest’ maakten zij kennis met hoe gastvrij over te komen en hoe gasten persoonlijke te benaderen. De bekende fotograaf Henk van Esch heeft ze op de foto gezet voor een smoelenboek.

 

De in blauw tenue gestoken Blauwe Engelen hebben ook een eigen ‘ vervoersdienst’. Dat wil zeggen ze maken gebruik van driewielers waarin een voorraad plattegronden en info-en promotiemateriaal.
De karren zijn herkenbaar aan een grote parasol met een vlaggetje er bovenop, waarop het logo van de stichting staat. Die ‘vervoersdienst’ wordt geleid door het lid  van de commissie ‘Transport en Financiën’  René  Borsboom .
Zaterdag 6 mei 2017 is ook de eerste Nieuwsbrief van Gastvrij ’s-Hertogenbosch verschenen.Belangstellenden kunnen zich straks ook abonneren op  de Nieuwsbrief*.

Kortom de publiciteit en promotie van dit succesvolle initiatief  is begonnen.
Er blijkt nu al een tekort aan vrijwillige gastvrouwen/ heren te ontstaan. *Dus meldt u aan bij  www.gastvrij-shertogenbosch.nl