Eerste busjes van Gastvrij 's-Hertogenbosch zijn gaan rijden.

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-05-2017 Dinsdagmorgen 30 mei 2017 vertrok om even over tienen -na een champagnedoop- het eerste busje van de nieuwe stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch.

Na een begroeting door het bestuur van de stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch, [Hilda Terlouw en woordvoerder Henk Engel] op het Stationsplein met enkele vrijwillige chauffeurs, Martin Ernes, René Borsboom,  Frank Terstappen en Geert van Stokkum, werd door voorzitter Terlouw een van de twee  busje van JUIJN met champagne gedoopt. 

Intussen hadden zich al de eerste passagiers gemeld, onder wie mevrouw Graman die naar de Bieb wilde. 'Maar ik moet wel om half elf bij de kapper zijn... ' sprak Graman die met nog drie andere passagiers -allen bekend met dit  fenomeen stadspromotie-  instapten voor een gratis ritje door de binnenstad. 

Ook de twee aanwezige bestuursleden maakten de eerste rit mee ter kennismaking met deze Gastvrije Bossche vervoersdienst. Allen werden in de bus getrakteerd op een zoet ogend petit fourtjes. 

Voorzitter Hilda Terlouw doopt het eerste
busje van Gastvrij 's-Hertogenbosch en wenst -
onder hilariteit over deze doop - het busje een goede 'vaart'. Links de woordvoerder   van de stichting Henk Engel. 

Behalve champagne was er ook
wat lekkers voor de eerste passagiers.
 

foto's © paul kriele, 30 mei 2017.
Stationsplein
Impressie van de start van de gratis busjes van de
stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch, die van dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur een ritje door de binnenstad
maken. Ze doen onder meer de meest toeristische
gebouwen aan en stoppen onder weg op verzoek.

-Rechts: De chauffeurs René Borsboom [l.], Martin Ernes [r.] in blauw tenue  en Frank Terstappen. Middenin: voorzitter Hilda Terlouw [l.] en de eerste passagier mevrouw Graman. 

-Onder: Bij de halte op het Stationsplein
markeert overdag een blauwe banier de bushalte. 

-Rechts onderaan: De busjes doen
bijv. ook Het Noordbrabants Museum aan. 

..................................................................................................................


Bericht van 27 mei 2017. Kick-off van Gastvrij 's-Hertogenbosch
Met een dertigtal chauffeurs kan de Stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch die ook ‘De Blauwe Engelen ‘levert’, vanaf 30 mei beginnen met de gratis binnenstadsbusjes. Die gaan door de binnenstad rijden. Ze noemen het systeem ‘Hop-on Hop-off’, omdat je met een hand-op-steken de chauffeur kunt vragen even op een verkeersveilige plek te stoppen.

Kick- off op zaterdag 10 juni 2017 van de stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch, beter bekend als 'De Blauwe Engelen'.
 
Voorbeeld van een nog niet in de juiste opmaak
uitgevoerd binnenstadsbusje van Gastvrij 's-Hertogenbosch, die vanaf 30 mei gratis door de binnenstad gaan rijden. 
...............................................................................................................

De stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch is een voortvloeisel het Jeroen Boschjaar waarin in blauw tenue gestoken gastvrouwen en gastheren de bezoekers bij het station en andere markante plekken begroetten en hen wegwijs maakten.
Er meldden zich dit voorjaar al weer ruim 100 vrijwilligers aan die opgeleid en wel vanaf de kick off  van de stichting op zaterdag10 juni aan de slag gaan. Ze zijn ook inzetbaar bij  de evenementen in de stad.

Daarnaast is de idee van de gratis busjes, die gehuurd worden van de firma JUIJN, en worden bemand door vrijwilligers, opnieuw opgepakt. Tussen 10.00 -17.00 uur [dinsdag t/m zaterdag] rijden ze vanaf het Stationsplein door de binnenstad.

 Terug naar boven