Inspiratiesessie Jongerenambassadeurs groot succes.

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-06-2017 | Gewijzigd op: 09-06-2017
Op donderdag 8 juni 2017 organiseerden de jongerenambassadeurs van ’s-Hertogenbosch een inspiratiesessie om het belang van het betrekken van jongeren bij organisaties en vraagstukken te benadrukken

Tijdens de anderhalf durende sessie waren er inspirerende sprekers, zoals Sheila Driessen (programmaleider Jongerenparticipatie van de gemeente) en James Smith (trainer en adviseur bij YoungWorks). Daarnaast werden er twee workshops aangeboden.
Ingezoomd werd hoé je jongeren wel of juist niet moest betrekken en er werd bij de andere workshop direct aan de slag gegaan met vraagstukken waar de jongerenambassadeurs samen met de deelnemers hun frisse blik op konden geven.  
Een goed voorbeeld was het aantrekkelijk maken van het theater onder jongeren.

De inspiratiesessie was een groot succes! Er waren naast medewerkers van de gemeente ook veel andere geïnteresseerden: van jongerenwerkers tot raadsleden. In totaal waren er ongeveer 70 aanwezigen!  

Groepsfoto van de
jongerenambassadeurs
op de Tramkade
.

foto © 8 juni 2017.
........................................................................
 

De jongerenambassadeurs uit Den Bosch (JADB) is een groep van ongeveer 15 jongeren tussen de 18 en 27 jaar, die zich wekelijks inzetten om ’s-Hertogenbosch steeds leuker en beter te maken voor jongeren. Ze geven advies over beleid en denken graag mee over verschillende vraagstukken, maar organiseren ook verschillende evenementen in de gemeente. De jongerenambassadeurs fungeren als klankbordgroep voor alle jongeren in ’s-Hertogenbosch. Zie ook: www.jadb.nl 

Meer info: via  jongerenambassadeur@s-hertogenbosch.nl