Gastvrij ’s-Hertogenbosch met busje gastvrij onthaald in W2 –fabriek

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2017 | Gewijzigd op: 11-06-2017
 Gastvrij ’s-Hertogenbosch met busje gastvrij onthaald in W2 –fabriek

De kick-off van Gastvrij ’s-Hertogenbosch in de W2-fabriek was op zaterdagmorgen10 juni 2017 de officiële start van de stichting Gastvrij s-Hertogenbosch’, een voortzetting van de gastvrouwen en gastheren, die in 2016 de toeristen en andere stadsbezoekers op diverse strategische plekken verwelkomden. 

Ontvangst in de W2- fabriek met
directeur/gastheer r Henri Broeren [l-boven] en
burgemeester Ton Rombouts en wethouder
Paul Kagie met de voorzitter Hilda Terlouw.

-Links: Begroeting door  voorzitter Hilda
Terlouw en woordvoerder
Henk Engel met  burgemeester Rombouts
.

foto's © paul kriele, 10 juni 2017.
..............................................................................................................


Hoogtepunten van de kick-off waren het aansnijden van een grote taart door de voorzitter van’Gastvrij’ Hilda Terlouw samen met burgemeester Ton Rombouts en wethouder Paul Kagie, daarna een sessie in de muziekzaal van de W2-fabriek met interviews, die de ceremoniemeester Jan de Wit afnam van bestuursleden en coördinatoren van de werkgroepen.
Ook daar vond het voorstellen van het bestuur en de coöordinatoren plaats [zie foto].  De kick-off werd afgerond met een groepsfoto buiten op de Boschvedweg en als klapstuk het rijden van een busje door een groot vel papier. In het busje zat burgemeester Ton Rombouts en gastvrouw Lutjje Sabel en haar echgenoot Ad  als chauffeur.  

Tegen het eind van de
ceremonie rond de kick-off werd buiten aan de Boschveldweg
een groepsfoto gemaakt.


foto © paul kriele, 10 juni 2017.
...................................................................

Maar eerst kwamen daar in beeld andere markante personen die in het algemeen iets met Gastvrijheid te maken hebben, zoals Joke Zwanikken van de Verwenzorg en burgemeester Ton Rombouts, heer en meester van een gastvrije stad en wethouder Paul Kagie, die door zijn portefeuille Zorg en Welzijn continu met het aspect  gastvrijheid te maken heeft. Ook gastheer en directeur van de W2-fabriek[/Toonzaal Henr Broeren mocht er zijn zegje doen.

Frappant en humoristisch was de opmerking van Joke Zwanniken, na een vraag van Jan de Wit ‘hoe zij over de busjes dacht. Joke”; Die moeten ook maar naar Voorbrug in Vught rijden voor de mensen die daar en in de buurt van Voorburg wonen.’ Joke gaf als extra reden, dat Vught en Den Bosch toch maar één burgemeester nodig hebben..’   Een kreet van Zwanikken  die  alom hilariteit opleverde en speciaal bij vertrekkend burgemeester Rombouts..

Zwanikken antwoordde op de vraag van Jan de Wit wat voor haar gastvrijheid betekent: 'Ik vond die ontvangst hier al zo gastvrij: een warm welkom door een gastvrouw aan de deur en meteen  koffie en een gebakje !'

Het aansnijden van de feestelijke taart door
voorzitter Hilda Terlouw samen met
burgemeester Rombouts en wethouder Paul Kagie.
De gastvrouwen delen alvast de petit fourtjes rond
.

foto's © paul  kriele, 10 juni 2017.
..............................................................................................................

 Ook prof. dr. Anton van der Geld, die met zijn stichting Benelux-Universitair –Centrum toonaangevende congressen en symposia uitschrijft ,  liet in zijn antwoord op de vraag over gastvrijheid merken dat Den Bosch en Leuven twee zustersteden zijn waar het Bourgondisch leven hoog in het vaandel staat.

Twee toekomstige Blauwe Engelen, te weten Kick
en Huub van de Waarden met opa als senior Blauwe Engel.
...

foto © paul kriele, 10 juni 2017.
..................................................................................................................
 


Van der Geld; 'Jheronimus Bosch tekende mensen zoals u en wij. Van  Thomas More, over wie een expositie in Leuven liep, kwam vijf eeuwen geleden al een bekend meesterwerk uit. Daarin beschreef hij hoe de samenleving in elkaar zit en waar het goed toeven is'.
Van der Geld legde een band naar de Blauwe Engelen uit de bijbel, die dansend de hemel ingaan. Maar dat vond burgemeester Rombouts toch nog wat te vroeg. Rombouts  pakte dit wel op als een uitnodiging om op dit feest van de Blauwe Engelen met ‘de lady achter de Verwenzorg’, Joke Zwanikken, een dansje aan te gaan.  

De burgemeester gaf tot slot nog een kanttekening aan de organisatie mee: ‘Blijf dit de komende jaren waar maken en denk niet alleen aan de - rijke - toeristen, maar ook aan de vluchtelingen, bijv. door een speciaal team op te zetten'. 

De muziekzaal van de W2-fabriek waar
vele Blauwe Engelen op zaterdagmorgen
10 juni 2017 samenkwamen
om deze  presentatie mee te maken
.

foto's © paul kriele , 10 juni 2017.

Gastheer Henri Broeren van de W2-fabriek toonde zich blij en enthousiast dat deze Blauwe Engelen hun kick-off in zijn cultureel theater annex kunst-en muziekcentrum hielden. Met deze spiegelzaal laten we zien dat we een ontmoetingsplek zijn met een café en lunchbar en onder meer ook nog een expositiezaal voor het Grafisch Atelier.

Broeren: 'We maakten, na  het samen gaan met de Toonzaal, in de eerste drie maanden al 25 % groei door, zowel in de horeca als in het  bezoekersaantal. Gastvrij betekent voor mij: laagdrempelig, betaalbaar en een hartelijk welkom,' sprak Broeren, die deze locatie als een toekomstige hot spot ziet. ‘Daarom zou ik ook graag jullie busjes langs de W2-fabriek willen zien rijden.’ Daarmee was Henri Broeren niet de laatste  die een dergelijke wens uitsprak….

Tot slot gingen allen naar buiten voor een spektaculair openingsmoment. Met  de burgemeester als linzittende en Ad Sabel aan het stuur [‘je hebt toch wel een rijbewijs?’, vroeg  Rombouts nog even..] en diens vrouw Lutje Sabel als gastvrouw, reed het busje door een enorm, opgespannen, groot vel papier met daarop het logo van Gastvrij ’s-Hertogenbosch.

Bestuur met coördinatoren.
vlnr: Martin van Erp, Henk Engel,
Angela Piliori  Joep van Vugt, Frank Terstappen, Therie  de With, René Borsboom, Hilda Terlouw.

Transport coördinator René Borsboom
kon al melden dat in de eerste
twee weken Gastvrij' s-Hertogenbosch
700 passagiers
heeft vervoerd


foto's © paul kriele, 10 juni 2017. 
.......................................................................................
Burgemeester Ton Rombouts waagde er
-in het teken van gastvrijheid - een dansje
aan met  'de lady van de Verwenzorg' Joke Zwanikken

.....................................................................................................................................
 
 


Zie ook de website van Gastvrij 's-Hertogenbosch

 Terug naar boven