20 Amerikaanse officials op fietstoer door de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-06-2018 | Gewijzigd op: 07-06-2018

Woendsdag 6 juni 2018  trokken  twintig Amerikaanse officials [gemeente functionarissen] olv van een burgemeester [Colorado]  door de stad.  Zij maakten per fiets kennis met   -typisch Hollands- voorzieningen  op dit gebied en bezochten  ondermeer de fietsparkeergarage in de Kerkstraat en de rotonde in de Aartshertogenlaan.

Op de Parade gaf Mark
Wagenbuur  de officials onder
meer  informatie over de Sint Jan.


foto © paul kriel, 6 juni 2018.
.............................................................

De groep van 20 Amerikaanse officials bestond uit de burgemeester van de City of Fort Collins (Colorado) en verder wethouders, raadsleden en verkeerskundigen uit een aantal Amerikaanse steden, zoals Memphis, New Orleans, Austin, Portland en Tuscon. 

Zij zijn op een 4-daagse studietoer door Nederland waarin ook Amsterdam en Utrecht vallen. Woensdagmorgen 6 juni 2018 ontving wethouder Jan Hoskam hen in het stadhuis.

Na enkele presentaties van verkeerskundigen van de stad en de lunch hebben ze zo'n 15km door de stad gereden en alles bekeken voor het fietsen hier, zoals de stalling in de Kerkstraat en de rotonde in de Aartshertogenlaan. De groep was  erg onder de indruk van de fietsinfrastructuur hier. Ze vonden de stad ook heel schoon en stil.

Bron: Mark Wagenbuur, die de fietsgroep rond leidde.