Ontvangst Meppelse gastvrouwen/heren door Blauwe Engelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-05-2019 | Gewijzigd op: 01-05-2019
Woensdag 1 mei 2019 ontvingen de Blauwe Engelen 45 Groene Muggen. Dat is de naam die in Meppel werd bedacht voor de dit jaar gestarte stichting met gastvrouwen-en heren. Compleet met een afvaardiging van Meppelse ondernemers kwamen zij ter kennismaking een dagje Den Bosch doen. De Blauwe Engelen zijn met hun stichting Gastvrij ’s Hertogenbosch voor hen hét voorbeeld van gastvrijheid.

Het bezoek werd ook nog eens vastgelegd door R-tv Meppel. 
 
-Boven: Aankomst per bus van de  45 Groene Muggen uit Meppel.

-Rechts: De tocht via de Kerktstraat en de Markt naar Hotel Central waar de ontvangst -koffie en Bossche bol - plaats vond.

Niet alle 'Muggen droegen vandaag een groen uniform
omdat de kleding in de maak is. Er komt nog een grote I
op.  De letter van Informatie. Dat ter voorkoming van
de groene kleding die bijv. Telecombedrijven dragen.  


foto's © paul kriele, 1 mei 2019.
........................................................................................................
.................


Dat dagje bestond uit een ontvangst me Bossche bol in Hotel Central waart een korte presentatie plaatsvond met een toelichting door voorzitter Hilda Ter Louw, die refereerde naar het Jeroen Boschjaar in 2016. In de aanloop naar dat Jeroen Boschjaar bedacht de voormalig burgemeester Ton Rombouts om de te verwachte duizenden [internationale] bezoekers bij het station te verwelkomen door in blauw tenue gestoken gastvrouwen en heren die hen ook nog eens wegwijs maakten in de stad en haar evenementen. Rombouts was deze vorm van gastvrijheid opgevallen bij een bezoek aan Londen. Na het succes werd daarop in 2017 een stichting Gastvrij ’s-Hertogenbosch opgezet die dat initiatief van 2016 voortzet.

Het dagje Den Bosch bestond voor de 45 Drentse gasten nog uit een rondleiding door het centrum onderweg naar de opstapplaatsen voor rondvaarten op de Binnendieze verzorgd door de bomers van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch.
 -Boven: Bij koffie en Bossche bol werd
een power pointpresentatie getoond over
het ontstaan en de werkzaamheden van
de stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch.

-Onder:  Ria van de Veen reikte aan het
bestuur van de Blauwe Engelen
enkele  cadeaus en bloemen uit.  Uiterst
links directeur van hotel Central Karin Rademaker
die de gasten hartelijk welkom heette en de stad aanprees, onder meer omdat er elke dag wat te beleven valt.
.. 

foto's © paul kriele, 1 mei 2019.
...............................................................................................
 
...........

De Blauwe Engelen kregen van deze wijze uit het Oosten in de persoon van Ria van de Veen, die ook sprak namens de Meppelse ondernemers, lekkernijen, Meppels Grachten bier en een maquette van het mooiste pandje van de Drentse hoofdstad.

Uitleg naam De Groene Muggen De naam de Groene Muggen is afgeleid van een verkeerd ingeschatte brand in de Meppelse toren waarvan men aanvankelijk niet besefte dat de rook die uit de toren kwam, zwermen muggen waren. En het groene tenue verwijst naar modern en een duurzaam klimaat, zo lichtte Rick Jakobs, die met Jaap de Boer vandaag de begeleiders waren van de Meppelse vrijwiligers/sters. De Groene Muggen is pas dit jaar opgericht vandaar dat ze met ‘Den Bosch’ kennis kwamen maken. Meppel is na Hilversum, Eindhoven en Zoetermeer al de vierde stad die het Bossche initiatief over neemt. 

Terug naar boven