Chinese delegatie[ondernemers] op bezoek

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-06-2019 | Gewijzigd op: 14-06-2019
Donderdag 13 juni 2019 was er een Chinese delegatie van studenten op bezoek in de stad. Zij brachten onder meer een bezoek aan het stadhuis waar ze door burgemeester Jack Mikkers werden ontvangen. Ook stond een rondleiding en informatie in /over JADS op het programma.

Het driedaags bezoek van de Chinese delegatie, bestaande uit ondernemers, bestaat uit een kennismaking  met de kansen die ’s-Hertogenbosch als datastad biedt. Zo bezoekt de delegatie de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Datasciences Awards [donderdag 13 juni 2019] in het JADS. 
Op vrijdag 14 juni is er een speciaal seminar over datascience en ondernemerschap. Daaraan nemen ook zo’n 40 CEO’s van Bossche IT-bedrijven deel.
Ook gaat de Chinese delegatie kijken naar de wedstrijden bij het WK Archery aan de Limietlaan en in het Zuiderpark. Het handboogschieten is een zeer populaire sport in Azië. De Chinese ondernemers zien het WK Archery als een geschikt decor voor hun zakelijke activiteiten

De intentie van beiden is om de contacten de komende tijd verder uit te bouwen. In november 2019 is een Brabantse handelsmissie naar China gepland, waar de gemeente aan gaat deelnemen. 
 
.....
.....

Hierboven: De delegatie in de stadhuishal met burgemeesterJack Mikkers in het midden.
Op onderste foto: De groep krijgt uitleg over JADS  in het auditorium.


foto © paul kriele, 13 juni 2019 [onderste foto]