Subsidietoekenning aan acht culturele instellingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-06-2020 Kwaliteit Cultuurstad van het Zuiden beloond! 18 juni 2020 Cultuur Onze culturele instellingen krijgen veel waardering. Die conclusie trekken we op basis van de subsidie die zij ontvangen uit de Regeling Professionele Kunsten Brabantstad 2021-2024. ’s-Hertogenbosch werkt in Brabantstad samen met de Provincie, Breda, Eindhoven en Tilburg aan een krachtige culturele basisinfrastructuur.


Na oordeel en advies door de Adviescommissie BrabantStad Cultuur ontvangen  8 instellingen samen 1,5 miljoen subsidie van de Provincie:  November Music, Theaterfestival Boulevard, Theater Artemis, Panama Pictures, Festival Cement, Matzer, IVC en Bosch Parade.

Deze toekenning wordt deels gematcht  met de gemeentelijkesubsidieregeling 'Professionele Kunsten. Dat betreft € 900.000.

Over het andere deel van de matching neemt de gemeenteraad in november een besluit.

Wethouder Mike van der Geld (Cultuur): “Cultuurstad van het Zuiden heeft een prachtig en gevarieerd aanbod. Daarnaast zien we dat de samenwerking met Breda, Eindhoven, Tilburg en Provincie zijn vruchten afwerpt.
Op het totaaloverzicht zien we ook dat 7 instellingen uit ’s-Hertogenbosch bij de 20 hoogst gewaardeerde organisaties in Brabant horen. November Music en Theaterfestival Boulevard delen de 1e plaats.