Koning Willem Alexander maakt wandeling door binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2021 | Gewijzigd op: 28-01-2021
Op zijn wandeling door de Bossche binnenstad heeft koning Willem Alexander donderdagmorgen 28 januari 2021 enkele betrokken burgers o.a. wijkagent Marc de Wit ]en ook getroffen ondernemers gesproken. De koning liep van de Graafseweg via de Hinthamerstraat  naar de Markt  en daarna door naar de Visstraat. Er was een kort bezoek aan cafetaria De IJsbeer. Onderweg had de koning een kort odnerhoud met wijkagent Marc de Wit.

Op de Markt werd er een pauze ingelast in hotel Central waar hij een kop koffie dronk en met enkele medewerkers sprak. Daar zat WA aan tafel met de voorzitter van FC Den Bosch en enkel Bossche ondernemers. Dat was een uniek bezoek omdat Central als zomerpaleis dit jaar geen prins maar nu eens een koning  mocht ontvangen. Een eer en mooi gebaar naar directeur eigenaar Karin Rademaker, die door corona ernstig in haar omzet wordt getroffen. 

In de Visstraat ging Willem Alexander in de zwaar gedupeerde winkel Primera binnen en sprak daar met de getroffen eigenaresse Maaike Neuféglise. Willem Alxander stak Maaike een hart onder de riem met de woorden: 'U bent een nationaal symbool geworden. Aan de ene kant van de verschrikking, maar aan de andere kant ook van de kracht die van Den Bosch en Nederland uitgaat om u hierin te ondersteunen. De hele stad heeft hieronder geleden'.


Daarna stapte WA in de hofauto die voor de deur in de Visstraat geparkeerd stond..