Robert van der Wallen neemt aandelen in Ben Pons wijngaarden

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2017 | Gewijzigd op: 22-10-2018
De Bossche ondernemer Robert van der Wallen, bekend als oprichter van loyaliteitsbedrijf Brand Loyalty, neemt een belang van 50% in de wijngaarden van Ben Pon [Amersfoort/ Porsche] heeft opgebouwd aan de Amerikaanse westkust. De tachtigjarige Pon, nazaat van de gelijknamige autofamilie, blijft als mede-eigenaar nauw betrokken bij de producent van de befaamde Bernardus-wijnen. Bernardus verwijst naar de voornaam van Pon. Dat meldt het Financieel Dagblad dd.20042017.   

De succesvolle Bossche zakenman
en stille mecenas Robert van der Wallen. 

foto © paul kriele, 21 oktober 2018.
...............................................................................
De twee ondernemers hebben hun transactie woensdagavond in Den Bosch afgesloten. Van der Wallen neemt tevens een optie op de resterende 50% van het wijnbedrijf, dat Baylaurel Corporation heet. ‘Voor mij was het een van de voorwaarden dat Ben de zaak blijft leiden en dat ik gaandeweg verstand krijg van deze business', zegt Van der Wallen. Over de financiële details doen de twee geen nadere mededelingen. Ben Pon geniet in Nederland bekendheid als voormalig autocoureur en importeur van Porsche-automobielen. Hij begon ruim een kwarteeuw geleden zijn eigen wijngaarde in Californië, dit op aanraden van zijn Ameikaanse tandarts die zelf in wijn investeerde. Daartoe verwierf hij een nog onontgonnen stuk grond in Carmel, direct aan de Stille Oceaan, om dit vervolgens zelf geschikt maken voor wijnbouw.

Inmiddels is zijn 'winery’ uitgegroeid tot een bedrijf met twintig medewerkers en een productie van 50.000 dozen wijn (van twaalf flessen), waaronder Chardonnay, Sauvignon Blanc Pinot Noir. Baylaurel Corporation produceert zijn dikwijls exclusieve wijnen vooral voor de thuismarkt VS en exporteert een vijfde van de wijnen naar Nederland. Het kent een gezonde kasstroom.Terug naar boven