Zayaz gaat alsnog woonzorgcomplex met hostel aan Zuiderparkweg bouwen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2017 | Gewijzigd op: 11-05-2017
Woningbouwcorporatie Zaya gaat in overleg met de Gemeente en Reinier van Arkel aan de Zuiderparkweg een woonzorgcomplex annex hostel bouwen. Dat is weer nieuws na het laatste bericht van een terugtrekking door Zayaz van maart 2013. Dat nieuws werd donderdagmorgen 11 mei rondgestuurd na afloop van een informatieavond*.

Het 'op termijn' [hooguit einde 2019] te bouwen zorgcentrum bestaat uit een gebouw met 20 reguliere appartementen en een woonzorgcomplex met hostelfunctie afgestemd op personen met een  chronische drugs - of alcoholverslaving en een psychische ziekte. Deze groep krijgt 24- uurs zorg en intensieve begeleiding en toezicht. Doel is terugkeer naar een zelfstandig leven.

*De infoavond was bedoeld voor de Beheergroep die bestaat uit omwonenden, gemeente, polite, Zayaz, Divers, Novadic-Kentron en Reinier van Arkel.

Procedure

Deze zomer gaat, na het voorleggen van het ontwerp, de ruimtelijke procedure beginnen. Dat komt komend najaar het plan en de ruimtelijke onderbouwing ter inzage en volgt de zienswijze.  Dat alles duurt  een jaar en de  bouw, die na een omgevingsvergunning aanvangt,  zal ook een jaar duren.

Bericht van 1 maart 2013 Zayaz ziet af van complex Zuiderparkweg
Woningbouwcorporatie Zaya, die door de crisis en rijksmaatregelen* toch al in de problemen verkeert,  ziet af van de bouw van het project Zuiderparkweg, waarin inbegrepen is een nieuw kantoor, een hostel en de vervanging van restaurant 'In de Roos'. De omwonenden op Zuid zijn per brief van het besluit op de hoogte gesteld.

teleurstellingen
Dat betekent een strop in diverse ontwikkelingen, op zijn minst in dat van de bouw van een [tweede] hostel op die plek. Maar dat plan is niet geheel van de baan, aldus Stephanie Teelen van Zayaz,  'alleen niet meer op die plek. Daarvoor gaan we opnieuw bij het Waarborgfonds een aanvraag indienen.'
Voor de gemeente betekent het dat er voor een hostel een nieuwe procedure moet starten als er voor een andere plek op Zuid gekozen zou worden.

Ook voor het perseneel van 'In de Roos' betekent het door de vetraging een teleurstelling.

'En voor ons [van Zayaz] betekent het ook dat we voorlopig afzien van een nieuw eigen kantoor,' aldus Teelen. Naast al dat we gedwongen zijn tot een reeks ontslagen.

Het pand van Arcadis op de Zuiderparkweg, dat zou plaats maken voor onder meer een Zayazkantoor en een restaurant
.

foto © paul kriele, 28 okotber 2009. 

Voor Zayaz en Den Bosch is dit het zoveelste plan dat Zayaz intrekt door het niet meer verkrijgen van leningen uit het Waarborgfonds Sociale Woningbouw en door de verplichte afdracht [huurdersheffing en saneringsheffing] aan het Rijk.

*Zayaz ziet af van bouwprojecten  art.dd 1 december 2012.
en artikel Zayaz wil naar Zuid [Pand Arcadis] art. dd  28 oktober 2009

Terug naar boven