De Telegraaf bekritiseert nog eens de bouw van het puthuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2017 | Gewijzigd op: 27-05-2017
 Zaterdag 27 mei 2017 brengt De Telegraaf in een video [Weggeooid-geld-puthuis' enkele Bosschenaren ten tonele om de bouw van het puthuis op de Markt [*17-12-2015]  aan de kaak te stellen en ook de financiering te bekritiseren. Die zou op de schouders van de Bosschenaren terecht zijn gekomen. Aan die financiering is door de stichting 1522 [oprichting van het eerste puthuis] niet voldaan.

De reporter interviewt onder meer Peter Kortz, Arnold Vromans en Frank de Bie. Dat zijn nu net niet de meest vrolijke criticasters in de stad. Ook de PvdA-fractieleider Lisette van der Swaluw draagt haar steentje bij. Wethouder Huib van Olden wordt opgeroepen om zijn zegje nog eens te komen doen. Van Olden geeft onder meer antwoord op de vraag of de gemeente met deze 'Eftelingformule' niet is doorgeschoten. Van Olden  zegt dat de gemeenteraad dit puthuis heeft gewild.  


Onthulling vanhet Puthuis met het eveneens historische marktkruis waarin een mariabeeldje is geplaatst. Een
dergelijke zuil diende om de poirters van de stad te
beschermen
.
Architect Jan van der Eerden heeft er nog, in 'Den Bosch
volgens vastt patroon ontworpen' een diepere verklaring voor.


foto © paul kriele, 18 december 2015.
..................................................................................................................... 

Aan het slot van de kortet docu mag wethouder Huib van Olden in het puthuis enkele wensmuntjes gooien en een wens doen dat de stichting alsnog probeert de gelden bij elkaar te brengen en dat de samenleving van dit puthuis gaat houden, want over 50 jaar zullen ze het puthuis niet meer kwijt willen.

Zie De Telegraaf docu Weggegooid geld-puthuis
Zie artikel: De onthulling van het puthuis artikel dd. 17 december 2015