Eurocinema's vertraagde uitbreidingsplannen

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-07-2003
Frontaanzicht van bioscoop Eurocinema in de Jan Heinsstraat. De Van Tuldenstraat waar Eurocinema eerder al de panden aankocht van een loodgietersbedrijf.
foto's © paul kriele, 10 juli 2003.

De renovatie c.q. verbouwing is nog niet klaar of de oude plannen van een grootschalige uitbreiding aan de achterzijde komen weer boven tafel. Door procedures [na bezwaren van de buurt tegen parkeeroverlast en beperking van het uitzicht] is in- een beperktere ambitie- de uitbreiding weer in beeld gekomen.
Jogchem' s theaters in Amersfoort, de directie van Eurocinema, wil nu slechts twee zalen aan de bestaande bioscoop toevoegen. Die zijn gesitueerd waar momenteel nog de verlaten gebouwen van dansinstituut Traa, later loodgietersbedrijf Weck staan.
De bezwaren van de parkeeroverlast wil de directie overkomen door de parkeergarage Visstraat te gaan gebruiken. Door een terugbrengen van de aanbouw [bedoeld was een uitbreiding naar 9 zalen] kan ook aan de bezwaren van hoogbouw teggemoet worden gekomen. 

Opening vorige renovatie

Overigens werd op 11 juli 2003 de afronding gevierd van de renovatie van de bioscoop, die anderhalf jaar geleden werd ingezet . De zitplaatsen zijn luxer [verruimd] geworden. En in elke zaal zijn love-seats geinstalleerd.
In de logistiek is er een verbetering gemaakt door de entree van automatische deuren te voorzien en de hal zodanig in te delen dat bezoekerstromen niet met elkaar in de knoop komen. De bar is verplaatst en er is op de eerste etage een buffet bijgekomen. Ook de kassa's zijn gemoderniseerd. Voor gehandicapten is een extra lift aangebracht. Technisch gezien is het geluid geperfectionneerd en zijn de schermen verbreed.
Een groot aandeel in het werk dat bij elkaar ruim 2 miljoen euro heeft gekost, had het Rosmalense bedrijf PBO.