Politie ruimt protest op Ertveldplas[boot-]bewoners bij Stadskantoor

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-07-2017 | Gewijzigd op: 06-07-2017
De politie heeft woensdagmorgen 5 juli 2017, tegen half een het protest laten opruimen van het bestuur van de Bewonersvereniging Ertveldplas [BEp] die met enkele bewoners ageerden tegen de door de gemeente aangedragen oplossing van de woonsituatie aldaar.

De protestactie van de Bewonersvereniging Ertveldplas [Bep] voor het Stadskant op woensdag 5 juli 2017 tegen de middag.

foto © paul kriele, 5 juli 2017.
.....................................................

Zij hadden een ingekleurd 'tapijt' met de situatie van de plassen/kanaal/Dieze rond Ertveld  voor de ingang van het Stadskantoor neergelegd. Ook hield bestuurslid Peter Trago via een megafoon een pleidooi voor de oplossing die het bestuur van de BEp voor de situatie van de jaren gedoogde woonboten ziet.

Maar kort na twaalven moesten zij iov de gemeente en door de twee stadstoezichthouders verordonneerd, het veld ruimen en het tapijt inpakken. Dat komt omdat het neerleggen van iets/wat voor het Stadskantoor niet is toegestaan.

   
De actie van de Bewonersvereniging Ertveldplas [BEp] bij het Stadskantoor die na een half uur iov de gemeente- en geordonneerd door twee agenten -moest worden beëindigd.

-Rechts boven: Actievoerend bestuurslid
Peter Trago [blauw overhemd] van de BEp met megafoon. -Rechts vooraan: Twee bewoners kijken lijdzaam
toe wanneer bestuurslid Peter Trago het tapijt oprolt. 


foto's © paul kriele, 5 juli 2017/12.00-12.30 uur.
....................................................................................................
 

'Uitsterfbeleid
De gemeente voert een uitsterfbeleid De huidige bewoners mogen blijven. Gaan zij dood dan stopt die situatie met de ligplaats.  De gemeente wil in dit gebied dat de zware industrie zich kan ontwikkelen en dan zijn de ligboten een belemmering.

Woordvoerder en tevens voorzitter van BEp, Hanneke van de Werff : We zijn al tien jaar met de gemeente in gesprek over onze ligplaats. Maar zij gedraagt zich vreemd en weinig constructief.'
De voorzitter van de Bep kondigt aan dat de komende week voorafgaand aan de raadsvergadering van 11 juli a.s. , wanneer dit punt op de agenda staat, wij nog meer gaan protesteren'.

Voorzitter Van de Werff: 'Wij vinden het geen goed raadsvoorstel. Er is een 'pgo', een persoonsgebonden overgangsrecht, dat overigens kansloos is en duur. Het biedt alleen maar alternatieve locaties,'zegt Van de Werff, die hierbij aanvult dat het bovendien de bewoners van de stad dupeert.'.

De voorzitter verder; 'Dan stellen wij een 'ogo' voor. Dat is een Object gebonden overgangsregeling voor. Die is veel gunstiger, zowel voor de bewoners als voor de stad,' zegt Van de Werff. Dit is een oplossing tbv  de ecologische waterplek en dan ook nog goedkoper.'  

Protestmarsen
Acties zijn voorbereid op vrijdag  7 juli om 12.00 uur. Dan gaan we een 'kruisgang' doen. Met boten op onze rug trekken we  van het Stadskantoor naar het stadhuis.
Maandag  10 juli 2017 protesteert  een grote groep met zwemvesten aan en reddingsboeien om  voor het stadhuis/Bestuurscentrum.
  
Doorkijk vanaf
Diezekade naar Ertveldplas.


foto © paul kriele, 24 augustus 2010.
...........................................................Terug naar boven