Nagtmerje ofwel ’ Nachtmerrie: nieuw boek van Frank van Geloven

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-04-2020 | Gewijzigd op: 15-04-2020
De Bossche journalist, communicatiespecialist, ccommunicatieadviseur van topsporters en schrijver Frank van Geloven werkt momenteel aan een nieuw boek ‘Nagtmerje’.  Dat is het oud Hollandse woord voor nachtmerrie.  De titel verwijst naar  spannende  non-fictie verhalen, afgeleid van soms ware en vaak verzonnen gebeurtenissen. Daarom noemt  de auteur zijn nieuwe  werk dan ook een ‘Mysterieroman’. 
 
Frank van Geloven *1956 , schrijver, journalist, [web-]adviseur, communicatieadviseur van topsporters,
voorheen sportverslaggever bij het Brabants Dagblad. Auteur van onder meer Jeroen Bosch voor beginners
en ’s-Hertogenbosch voor beginners
[samen met Bert Damen]  en Ufo’s voor beginners.


foto  © paul kriele,  8 juli 2015. 
...........................................................................................

De meeste verhalen, het zijn er 25 , spelen zich af  in Den Bosch . Tja, een mysterieuze stad wanneer we nog  naar de tijd van Jeroen Bosch zouden kunnen terugkeren. Juist door deze beroemde kunstenaar, die voor het eerst sprak over de duivel, raakte Frank van Geloven al  jong geboeid . Zijn  vader nam zijn elfjarige zoon in 1967 mee naar de grote Jeroen Boschtentoonstelling in de oude Jacobkerk. Met andere woorden: Bosch ontbreekt niet in ‘Nagtmerje,  evenals  enkele ware feiten, zoals de verdrinkingsdood van  een jongen in de plas bij de Pettelaar en  de gewapende roofoverval op de toenmalige sigarenwinkel naast de SPAR [nu Chinees restaurant Golden Rose] op Pettelaarseweg 174-178.
Er is nog veel meer mysterie in het boekje te vinden, zoals het verschijnen van een compagnie Romeinse soldaten in Oud Empel. Een verhaal, opdoemend in de 18e eeuw, dat nog wel eens aangehaald wordt. Maar dan wel aan de toog van een Empelse kroeg….  Ook het rare feit rond een stel jongeren uit de jaren begin zestig die allen iets geks meemaakten.  Van Geloven putte die gebeurtenissen uit en haalt het met zijn creativiteit weer naar boven. Kortom foto’s en illustraties maken al die mysteries aannemelijk.

Frank van Geloven voorzichtig: ’We streven er naar dit boekje vóór Kerst dit jaar te doen verschijnen. Vriend /oud collega Bert Damen van Uitgeverij Coopers & Co zal rond die uitgave de berichtgeving verzorgen.