Boschgaard bouwt Wijwerkplaats op de Patio

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2019 | Gewijzigd op: 10-09-2019
Boschgaard, het duurzame woon- en buurtproject dat op de plek van de oude Patioin Oost verrijst start in oktober 2019 met de bouw. Achter het perceel komt een stro-leembouw, gecombineerd met hergebruikte materialen. 
e bouw van het hoofdgebouw is voor komend jaar gepland. Boschgaard  wil het gebouw eerder neerzetten, zodat  tijdens de bouw van het grote project dat als 'Bouwkeet' kan gebruiken.
 Ook Transfarmers kan van daaruit het stadslandbouw-terrein 'de Graafse Akker' blijven bestieren. Het is de bedoeling het pand als Wijkwerkplaats te gebruiken. Het ontwerp komt van Superuse  Studio's dat met Mas Con Meno de bouw realiseert.
 
Buurtcentrum en 19 sociale woningen op plek van de Patio.
......................................................

Boschgaard bestaat uit 19 sociale huurwoningen en een  op initiatief van de bewoners samenmet Zayaz te realiseren buurtcentrum. Aannemer Versteegden legt de fundering. Financieel wordt de  Werkplaats mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernard Cultuurfonds, het MIF [gemeente 's-Hertogenbosch], VSB-fonds, Oranjefonds en Stichting Doen.


Bericht van 19 maart 2018: Op zoek naar nieuwbouw de Patio
Omdat de herontwikkeling van gemeenschapshuis de Patio los is komen te staan van ruimere plannen in het  winkelcentrum op het Mgr. Van Roosmalenplein kan de herbouw van de Patio los daarvan worden ontwikkeld. Eerst zal er nog een haalbaarheidsonderzoek plaats vinden.
Zayaz en de Boschgaard [eigenaar en gebruikers van de Patio] gaan het tehuis op dezelfde plek herbouwen met behoud van de aanpalende tuin. Door hergebruik en door duurzaam te bouwen scheelt dat in de kosten. Boschgaard geeft de voorkeur aan architectenbureau Superuse. 

Bericht van 14 juli 2017 : Plannen voor herbouw gemeenschapshuis De Patio met huurwoningen.
Op de plek van de Patio aan het Mgr.Van Roosmalenplein op Oost willen Zayaz en Boschgaard een wijkgebouw en sociale huurwoningen realiseren. Daartoe hebben zij donderdag13 juli 2017 een intentie overeenkomst gesloten.
 

De Patio op Oost aan het Mgr. van Roosmalenplein en de van den Elsenstraat.

 
.
foto's © gerard monté, 26 juli 2007.
 

De Boschgaard,waarin ook wijkbewoners zijn vertegenwoordigd, wil bestaande wijkgerichte, sociale, voorzieningen, zoals de stadslandbouwprojecten,  de Graafse Hof en de Graafse Poort ondersteunen en verder doen ontwikkelen.
 

Eerst gaat er nog een haalbaarheidsonderzoek plaatsvinden.  Zie ook www.boschgaard.nl

Terug naar boven