Expositie van acht grafici bij juwelier Van Tol en Breet Kerkstraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-07-2018 | Gewijzigd op: 22-10-2019
Acht grafici, die kunstwerken maakten rondom Jeroen Bosch, exposeren  in bij juwelier VanTol en Breet in de Kerkstraat hun werk. Dat gebeurt nav hun opdracht die zij in 2017 kregen van de galeriehouder Johannes vanRooij. [zie onderaan artikel hieronder]. Zij kregen een jaar geleden van de galeriehouder in het Jeroen Boschhuis [op Burg. Loeffplein naast achteringang Hotel Central] een opdracht een werk rondom Jeroen Bosch te maken.  
 
Carola Rombouts 'The Excecutioner'. Hoogdruk, 2018.
 
.
Wendela de Vries 'Stolen feathers', zeefdruk 2018.


Bericht van 20 juli 2017: Acht grafici maakten iov Johannes van Rooij [van het Jeroen Boschuis] kunstwerken ihkv Jeroen Bosch.

Een groep van acht grafici uit diverse windstreken bezocht dinsdag 18 juli 2017 het Jeroen Boschhuis aan het Burg.Loeffplein van Johannes en Dali van Rooy-Rakutyte.
Op het programma stond veel kunst en cultuur, maar de middag begon met koffie en een Bossche bol in koffiehuis Voltaire  in de Stoofstraat. Daarna werd kort de stad verkend en waren vervolgens de kunstenaars te gast in het Jeroen Boschhuis en in de oude apotheek van het Grootziekengasthuis, waar Van Rooy ook een groot deel van zijn kunstverzameling heeft ondergebracht en exposeert.

De leden van de groep, die niet voltallig was, kent elkaar van gezamenlijke exposities, zoals onlangs in Galerie De Ploegh in Amersfoort.
 

 


Frits Nolte uit Amsterdam [rechts achteraan], verder metde klok mee: Bea van der Heijden [Bussum], Wendela de Vries Amsterdam, Sietse H.Bakker Amsterdam, Carola Rombouts Amsterdam,Jan Baas Amsterdam, Wim Jonkman Groningen en gastheer Johannes van Rooy. 

Niet op de foto Henk
Tichelaar uit Kampen.
.....................................................


De groep bestaat uit  Frits Nolte, Amsterdam, linosnede, Bea van der Heijden, Bussum, gemengde techniek, Wendela de Vries, Amsterdam, zeefdruk, Sietse H. Bakker, Amsterdam, linosnede, Carola Rombouts, Amsterdam, linosnede, monotype, Jan Baas, Amsterdam, houtsnede, Wim Jonkman, Groningen, lithografie en etser Henk Tichelaar uit Kampen die niet aanwezig was.

Johannes van Rooij heeft de opening van die expositie in Amersfoort bezocht en aan de leden de opdracht gegeven een prent te maken in hun eigen techniek naar de geest van Jeroen Bosch.

Bij het bezoek heeft Johannes de enorme collectie prenten, schilderijen en foto’s laten zien in de apotheek en in het woonhuis aan de Markt, www.jeroenboschhuis.nl  alwaar door Ankie Til een rondleiding werd gegeven.  Daar werden ze ook voorgesteld aan Johannes' echtgenote Dali Rakutyte.

Expositie
Voor dat er afscheid werd genomen is afgesproken dat op een nieuwe bijeenkomst op 24 november. a.s., de prenten, die in opdracht van Johannes zullen worden gemaakt, dan worden getoond. 
 
-Boven: De rondleiding door
de binnenstad en in het Jeroen
Boschhuis met Johannes van Rooij in wit overhemd.  
-Rechts: Acht prenten die in juni
2017 in een oplage van 10 stuks zijn gedrukt


foto's © wendela de vries, 19 juli 2017.


Terug naar boven