Expositie van acht grafici in Grafiekmuseum Groningen

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2019 | Gewijzigd op: 22-10-2019
Acht Amsterdamse en Groningse grafici, die al in 2016 in opdracht van Johannes van Rooij werken maakten geïnsprireerd door Jeroen Bosch, gaan hn werk  exposeren in het Grafiekmuseum in Groningen. Ze hebben tezamen, in drie jaar tijds, 24 werken naar de geest van Bosch gemaakt. De expositie loopt van 14 november 2019 t/m 16 januari 2020.
De groep bestaat uit Frits Nolte, Amsterdam, linosnede, Bea van der Heijden, Bussum, gemengde techniek, Wendela de Vries, Amsterdam, zeefdruk, Sietse H. Bakker, Amsterdam, linosnede, Carola Rombouts, Amsterdam, linosnede, monotype, Jan Baas, Amsterdam, houtsnede, Wim Jonkman, Groningen, lithografie en etser Henk Tichelaar uit Kampen die niet aanwezig was. Johannes van Rooij heeft de opening van die expositie in Amersfoort bezocht en aan de leden de opdracht gegeven een prent te maken in hun eigen techniek naar aanleiding van het werk van Jeroen Bosch.
 
De leden van de groep, die niet voltallig was, kent elkaar van gezamenlijke exposities, zoals onlangs in Galerie De Ploegh in Amersfoort. Frits Nolte uit Amsterdam [rechts achteraan], verder met de klok mee: Bea van der Heijden [Bussum], Wendela de Vries Amsterdam, Sietse H. Bakker Amsterdam, Carola Rombouts Amsterdam,Jan Baas Amsterdam, Wim Jonkman Groningen en gastheer Johannes van Rooy. Niet op de foto Henk Tichelaar uit Kampen.
..............................................................................

.....................................................