Tussen 22.00-06.00 uur geen toegang tot strand van Zuider/Oosterplas

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-06-2021 | Gewijzigd op: 03-06-2021
Burgemeester Jack Mikkers stelt
een verboden toegang [tussen 22.00--6.00 uur]
voor de stranden van Zuider-en Oosterplas
en die van de Groote Wielen in. 
In een bericht aan de pers [dd.03062021] meldt burgmeester Jack Mikkers - inhakend op het illegale examenfeest op het strand van de Zuiderplas [zie hieronder]- dat  massale bijeenkomsten niet passen binnen de bestaande coronamaatregelen. Dat feestgedrag wordt momenteel goed in de gaten gehouden. In overleg met jongerenwerk, straatcoaches scholen, politie zal herhaling worden voorkomen.
Dientengevolge besloot  burgemeester Jack Mikkers tot een gebiedsaanwijzing. Dat wil zoveel zeggen dat  tussen 22:00 en 06.00 uur geen toegang is tot de stranden van de Zuiderplas, Oosterplas en het strandje bij de Groote Wielen. Borden ter plaatste leggen die maatregel uit.


Bericht van 2 juni 2021 Tientallen agenten breken examenfeest op strand Zuiderplas af
Tegen elf  uur vanavond [2 juni 2021]kwamen in een reeks van twintig surveillancewagens tientallen agenten het examenfeest van studenten van het VWO [o.a. St. Janslyceum en Pierson College] afbreken*. Tweeduizend [vlg. ANP]   jongeren hielden illegaal op het strand van de Zuiderplas een examenfeest. Dat was al om acht uur begonnen volgens paviljoenexploitant Zaunbrecher.
Bij aankomst van de * politie vluchtten al tientallen jongelui met fiets of op een scooter  het strand. Het is niet bekend of er boetes zijn uitgedeeld.
*Teruggekeerde/ gevluchtte  jeugd spreekt over door de politie -met behulp van honden -afgezet terrein waarmee de bezoekers werden verjaagd Overigens duurde het feest qua muziek te horen, nog tot over elven door.

Maar van wat weggerende jongeren was nog wel hun fiets , scooter of andere spullen blijven staan. Die mochten zo onder politietoezicht later terug komen halen.  Er werden geen  verbalen uitgedeeld.  Drank barbecues en vuurwerk en een disco installatie waren door de jeugd zelf meegebracht. Zaunbrecher vertelt in het BD [dd. 03062021] dat het elke avond feest is rondom zijn paviljoen  met alle gevolgen van dien [rotzooi en vernielingen]. Dat de politie uiteindelijk optrad kwam omdat de coronaregels niet in acht werden genomen.

Strand rond Zuiderplas archiefoto's van 2017


 

Terug naar boven