Burgemeester Jack Mikkers deed proefrondje Swimmtofightcancer

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-07-2020 | Gewijzigd op: 07-07-2020
Zaterdagmorgen 4 juli 2020 heeft burgemeester Jack Mikkers, evenals veel van zijn collega's in 't land, meegedaan aan de geïmproviseerde edtiie van Swimmtofightcancer 2020. Dat gebeurde in de IJzeren Man in Vught omdat het Dommelwater - net zoals in 2017- enigszins vervuild was. Bekend hockeycoach Marc Lammers, tevens voorzitter van Swimmtofightcancer Den Bosch, begeleidde de burgemeester bij deze proeve om mensen met kanker een hart onder de riem te steken en uiteraard om het goede doel, kankeronderzoek mogelijk te maken, te ondersteunen.
.........
.........
Start, swimming en finishing door burgemeester Jack Mikkers met als coach Marc Lammers in het koude water van de IJzeren Man. foto's © ellen elemans, 4 juli 2020.
 
.........

IKKERBericht van 2 juli 2020 Burgemeester Mikkers doet mee aan Swimmtofightcancer 2020.
Niet de Dommel maar de IJzeren Man is het water waar dit keer Swimmtofightcancer zich zaterdag 4 juli afspeelt. Dat komt omdat de kwaliteit van het Dommelwater niet goed is.  Marc Lammers zal als coach burgemeester Jack Mikkers zaterdag bij dit evenement begeleiden. Deze goede doelen actie speelt zich af bij het Strandpaviljoen om 10.00 uur.
Bericht van 1 juli 2002: Voor Swimtofightcancer duiken burgemeesters het water in

Zaterdag 4 juli 2020 zullen ook in Den Bosch burgemeester Jack Mikkers en een van de wethouders het water in duiken. Dat is een gebaar als antwoord op de tweejaarlijkse actie van Swimtofightcancer. Het is een unieke actie die met dat evenement geld bijeen brengt voor kankeronderzoek.
Omdat door de coronaepidemie dit jaar ‘Swim’ niet door kan gaan is voor deze ludieke manier gekozen. Landelijk gezien gaat het dit jaar om een paar honderd leden van colleges van B&W die voor dit goede doel te water gaan. De organisatie maakt a.s. vrijdag alle details bekend.

wWterkwaliteit
Het doorgaan en welke locatie hangt af van de waterkwaliteit. In beeld zijn qua locatie Bolwerk Sint Jan en bij een mindere kwaliteit van het water de Oosterplas of Zuiderplas.

Terug naar boven