5e editie Swim to fight cancer voorlopig bijna 5 ton opbrengst

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2021 | Gewijzigd op: 13-09-2021
Swim to fight cancer voltrok zich zondagmiddag 12 september 2021 op en bij de IJzeren Man in Vught omdat het water van Dommel en Aa was afgekeurd. Onder het burgemeesterschap van Roderick van de Mortel [in zijn toespraak om 12.00 uur naast collega Jack Mikkers] was dit evenement meer dan welkom. 470 sportieve zwemmers maakten daar vanaf een glijbaan hun parcours van 2 km [kinderen 800meter] onder muziek van dj Sunny. De voorlopige opbrengst bedraagt bijna 5 ton [€ 475.000].


Bericht van 11 september 202 Swim to fight cancer naar IJzeren Man in Vught
Het Bossche zwemevent Swim to Fight Cancer moet wegens de kwaliteit van het water in de Dommel komende zondag uitwijken naar een alternatieve locatie. Hiertoe is besloten na intensief overleg met de Waterschappen en het bestuur van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch.

Het water in de Dommel en de Dieze is geen officieel zwemwater. Daarom monitoren de Waterschappen de waterkwaliteit voor Swim to Fight Cancer nauwkeurig. De metingen van gisteren en vanochtend laten zien dat de waterkwaliteit op dit moment een mogelijk gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Dit is veroorzaakt door de harde regen van afgelopen dagen.


.Bericht van 9 september 2021: Zondag 12 september Swim to fight cancer 


Zondag 12 september 2021 vindt de 5e editie van de Bossche Swim to fight cancer plaats.  Dat evenement ondersteunt het  onderzoek naar kanker. Het traject loopt over 2 km van de Vughterstuw bij het Wilhelminaplein naar de Tramkade. Dat is een ander- op verzoek van eerdere deelnemers - gevarieerd parcours.
Het aantal deelnemers is dit keer beperkt tot 463 zwemmers en er mogen ,maar  750 personen bij de finish aanwezig zijn.
Kinderen zwemmen  800 meter gezien vanaf het Wilhelminaplein tot even voorbij de Wilhelminabrug.