Blauwe Engelen worden even Bossche bollen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2017 | Gewijzigd op: 30-08-2017

In oktober 2107 geeft de banket-, brood-, en patisseriezaak  Royal in de Visstraat  een workshop  aan 130 Blauwe Engelen. Deze gastvrouwen/gastheren krijgen les in het maken van Bossche bollen. Dat gebeurt uiteraard om dit meest bekend Bossche product door hen aan stadsbezoekers bekend te maken. 'Maar ook,'vind  ik dit leuk om te doen,' zegt Royal-eigenaar Jules Lauwerijssen, die uiteraard erkent dat er naast zijn geste, ook een promotioneel aspect voor zijn zaak aan vast zit.'  


De Blauwe Engelen, 
onder meer bekend als
gastheer/vrouw en van de gratis busjes.


foto © paul kriele, 30 juli 2017.
...................................................................
   

De idee van een Bossche bollenworkshop startte Lauwerijssen een paar jaar geleden. Het werd een groot succes. In 2016 namen er 8.000 cursisten  aan deel en dit jaar al 10.000 ! Dat deel van jong tot oud en ook komt deelname van toeristen, bedrijven of scholieren, zoals in de onderwijsactie ‘Sjors Actief'.
We doen het ook op een van de boten van rederij Wolthuis en het gaat dan niet alleen om de bollen. Ook komen in ons programma chocolade letters rond Sinterklaas en bijvoorbeeld worstenbroodjes rond de jaarwisseling aan de beurt.