De 4 finalisten van Wildcat Challenge zijn bekend

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-10-2017 | Gewijzigd op: 06-10-2017
 
De vier finalisten van de Wildcat Challenge zijn bekend: Fashion by RoS, Kringkracht & Doelgroepwerkt, More2win en de  Sociale Bakkerij. Zij presenteren maandagavond 9 oktober 2017 in het Werkwarenhuis aan de Tramkade [voorheen Koudijs] hun ideeën.
De opzet van de wedstrijd Wildcat Challenge is om met het gewonnen idee mensen met een afstand tot de arbeidskmarkt aan een baan te helpen. De prijs is een geldbedrag en daarnaast een jaar ondersteuning  om het idee te realiseren. Naast een hoofdprijs is er ook een publieksprijs.  Een uitgebreide vakjury beoordeeld de inzendingen.

Wildcat Challenge is een initiatief van Agrifood Capital en WeenerXL. 

De finalisten:
-Fashion by Rose of Sharon [kortweg S] noemt zich 'sociaal ondernemen', Het is een initiatief  op gebied van damesmode, maar met de inzet van sociale werknemers.

-Kringkracht&Doelgroepwerkt is bedoeld om aankomend statushouders aan werk te helpen  waardoor subsidies en sociale uitkeringen worden voorkomen. 

-More2win Om bedoeld om als Refugeteam statushouders als vrijwilliger in te zetten bij evenementen waardoor ze kennis maken met aspecten als logistiek,veiligheid en catering. Uiteraard gaat het ook om mensen te ontmoeten.

-Sociale Bakkerij biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.