Kennismaking burgemeester Mikkers met Gastvrij Den Bosch/BlauweEngelen

Printerversie
Gepubliceerd op: 25-10-2017 | Gewijzigd op: 25-10-2017
Woensdagmiddag 25 oktober 2017 heeft burgemeester Jack Mikkers kennis gemaakt met de stichtig Gastvrij 's-Hertogenbosch en de Blauwe Engelen. Dat gebeurde met een ritje met de bekende Gastvrije witte bus met blauwe opdruk door de binnenstad.

Onderwijl kreeg de burgemeester uitleg over de geschiedenis van de stichting. Dat idee van gastvrij en gastheren en gatsvrouwen was indertiijd door Mikkers voorganger Rombouts al in Londen opgevallen. 'Dat moeten we in De Bosch ook doen,' zei,'  Rombouts. En zo is in het Jeroen Boschjaar dat idee overgenomenen en in 2017 als zelfstandige stichting met alleen vrijwijlligers voortgezet. Daar werd al snel de gratis stadsbusjes aan toegevoegd,' aldus de uitleg van woordvoerder Henk Engel. 


Hierboven: De rit met het witte gratis stadsbusje. Burgemeester Jack Mikkers maakte tijdens de vaste rit door de binnestad kennis met dit initiatief en kreeg van 
voorzitter Hilda Terlouw en woordvoerder Henk Engel een uitleg over het ontstaan en de succesvolle stadspromotie met de gratis busjes en het initiatief van de  gastheren en gastvrouwen.
Op de Stationsweg werd bij Coffeelab uitgestapt voor een nadere kennismaking 
met aan de stichting verbonden ambassadeurs en andere specialisten op het gebied van evenementen, communicatie en Bossche lekkernijen. 

Op de foto's legt onder meer Geert van  Stokkum het e.e.a. uit over de bakfiets en de parasol en het promotiemateriaal.
foto's © paul kriele,  25 oktober 2017.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

In Coffeelab op de hoek Stationsweg-Koninginnelaan, waar Jan-Willem van der Aa de gasten met zijn specialiteiten ontving, maakte burgemeester Mikkers kennis met aan de stichting verbonden ambassadeurs en andere specialisten op gebied van communicatie, evenementen en Bossche lekkernijen. 

 

-Rechts b
oven: vlnr
-Wim van der Steen van M
öwenpick, het enige internationale hotel in de stad.
-Jules Lauwerijssen bekend om zijn banket,
brood, maar nog meer om zijn -in smaak
-gevarieerde Bossche bollen.
-burgemeester Jack Mikkers
-de voorzitter van
de commissie evenementen Martin van Erp
-Marcel Ploegmakers
van communicatiebureau ArthurBrent
-Jan-Willem van der Aa gastheer van Coffeelab.
-Henk Engel woordvoerder van de
stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch


-Boven: Aankomst bij Coffeelab op de Stationsweg.


-Rechts: Bakker Jules Lauwerijssen bood burgemeester Mikkers een doos Bossche-Bollen-variëteiten aan.
Om die Bollen met een andere smaak en zoete
variëteit staat bakker Royal in de Visstraat bekend.
En ook om zijn Bossche- bollen-maken-cursus.


foto's © paul kriele,  25 oktober 2017.
 
.............................-In Coffeelab werd gediscussieerd en gebrainstormd over stadspromotie in het algemeen  en wat daar nog organisatie en aan samenwerking aan ontbreekt, Een van ideeën [Marcel Ploegmakers] die los kwamen was om tot een gezamenlijk financieel bureau te komen van waaruit door alle evenementenorganbsaiotes zijn vertegenwoordigd. Van daaruit zou bij elk evenement centraal bedrijven of instanties om sponsoring moeten worden benaderd. Hiermee voorkom je dat bedrijven bij elk evenement telkens individueel worden lastig gevallen om geld.


-Stadspromotie  moet ook gezamenlijk worden opgepakt door een breed gedragen afdeling City Marketing. Het ontbreekt nog aan visie. En er zijn teveel potjes, klonk er. Wim van der Steen [Möwenpick] zal zich gaan inzetten om een fundraising hiervoor te gaan starten. En CityMarketing  op een meer structurele wijze te doen opzetten. Marcel Ploegmakers: 'We doen niet aan City Branding, wel aan City Marketing...'.
-Martin van Erp merkte op dat er bij elk evenement steeds te weinig vrijwilligers waren. Welnu, de stichting Gastvrij 's-Hertogenbosch is met zijn Blauwe Engelen in dat gat gestapt en biedt zich steeds ter ondersteuning aan, zoals dat binnenkort ook op de Margriet Fair in de Brabanthallen gebeurt. Ook bij een welkom zullen er op het Stationsplein Blauwe Engelen staan. Deze vrijwilligers staan dan wel in de kleding van het evenement, maar blijven wel door een badge als Blauwe Engel herkenbaar. 

De burgemeester, die zich een actief partner  toonde bij de discussies, zei door deze kennismaking weer veel over de stad te hebben opgestoken. Mikkers toonde zijn bewondering voor de inzet van de 135 vrijwilligers van Gastvrij 's-Hertogenbosch. De  burgemeester gaf aan al anoniem de stad verkend te hebben. Hij zei bij zijn afscheid:  'Ze doen hun werk met warmte en omarming. Daar gaat het hier om.'  Terug naar boven