Jack Mikkers blikt terug op één jaar burgemeesterschap

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2018 | Gewijzigd op: 12-09-2018
Burgemeester Jack Mikkers werd op de feestelijke openingsavond van Bourgondisch 's-Hertogenbosch* in het Bestuurscentrum bevraagd door Jan de Wit van Kabinetzaken. De Wit vatte één jaar burgemeesterschap op als aanleiding wat vragen aan Jack Mikkers te stellen.

* Voor een impressie van diegfeestelijke avond en van de uitreiking van de Awards, klik op Bourgondisch

Op de feestelijke openingsavond van  
Bourgondisch 's-Hertogenbosch 2018  bevroeg
hoofd Kabinetzaken Jan de Wit Jack Mikkers
over zijn ervaringen met één jaar burgemeesterschap.


foto © paul kriele, 10 september 2018.
...............................................................................................

Jan de Wit: 'Wat was uw eerste indruk van dit mooie jaar? '  Mikkers:'Nou, het begon niet gemakkelijk'.
Waarmee de burgemeester, die als tweede [ na Jan Hammen van Heusden] op de lijst van de vertrouwenscommissie stond, duidde op het  lek uit die vertrouwenscommissie en de voortijdige publicatie in het Brabants Dagblad, zodat de gemeente de kandidaat-burgemeester eerder bekend moest maken. 
Daarop kwam de daarop volgende verkiezingen van maart 2018 aan bod. Mikkers:'Dat gaf nog eens een politieke situatie met een College met vijf partijen en een 39 leden tellende gemeenteraad.  Mikkers: 'Ik vind dat wel mooi. Het is een afspiegeling van de Bossche  bevolking.'
De Wit: 'Wat was voor u het hoogtepunt?' Waarop Mikkers meteen antwoordde: ' Carnaval. Carnaval is iets dat je niet kunt leren. Dat dacht ik eerst nog..'. 
De Wit: 'Wat is specifiek Oeteldonk ?'  Mikkers: 'In Brabant zit carnaval in  een doos. Die staat op zolder en die gaat open vlak voor carnaval en weer dicht meteen er na. Dan gaat die doos weer naar het zolder.
In Oeteldonk hangt het dasje en de kiel  aan de kapstok. Ze zijn er elke dag klaar voor.'
Wat vindt u van Den Bosch..? Mikkers: 'Je zal aan deze stad nooit wennen. Den Bosch blijft je continu, elke dag verrassen. Den Bosch moet je uitdagen, prikkelen. Neem Brugge. Dat verandert  nooit. Maar in Gent zie je steeds wat anders. Dat is vernieuwend, verrassend. Dat vind ik van Den Bosch ook'.  

Mikkers over de Bossche horeca:
'Dat is kwaliteit. Geen sushi hier en sushi daar. Maar juist diversiteit, een aanbod waar de horeca goed op elkaar inspeelt.
De stad biedt gastvrijheid, maar de druk zit hoog. Wij als gemeente moet daarbij ondersteuning  bieden. Hoe kunnen  we mensen verleiden naar hier te komen en te werken aan die gastvrije stad? 
Den Bosch is een stad van handel en bestuur. Dat is al eeuwen zo, en nog zo. Op dat oude DNA bouwen we voort. Dat doen we samen, want we leven in een SAMEN-LEVING !
Maar wel in het besef dat dat gebeurt voor leuke en minder leuke dingen.' 
 


Terug naar boven