Burgemeestersboodschap aan alle Oeteldonkers

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-02-2020 | Gewijzigd op: 19-02-2020
Jack Mikkers:'Samen voor een geweldige carnaval voor jong en oud.' 


’s-Hertogenbosch staat voor gastvrijheid. Ook tijdens Oeteldonk. Laten we er samen voor zorgen dat het voor iedereen een veilig en gezellig feest wordt.
Mikkers: 'We zien dat tijdens deze dagen veel alcohol wordt gedronken, ook door onze kinderen. Minderjarigen mogen nog geen alcohol drinken. Dit gebeurt helaas wel, ook tijdens de carnaval. Jongeren laten bijvoorbeeld drank halen door iemand anders. Of de ID wordt vervalst. Samen met horeca willen we de verstrekking aan minderjarigen tegen gaan. Ook zorgen we dat er opvang is voor jongeren die te veel hebben gedronken. Dat gebeurt in een EHBO-keet op de Parade. Zij kunnen daar opgehaald worden door hun ouders.

Burgemeester Jack Mikkers: “Een mooie carnaval vind ik een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Gaan je kinderen ook carnavallen? Misschien is het dan een goed moment om het ook over alcohol met hen te hebben. Over wat wel en niet mag en kan. En over de gevaren en gevolgen van te veel alcohol. Samen zorgen we er zo voor dat Oeteldonk in teken staat van waar het om moet gaan: een fantastisch carnavalsfeest voor jong en oud.“