Mark Rutte en Hugo de Jonge ontmoetten enkele Bosschenaren

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2020 | Gewijzigd op: 07-10-2020
'De Pijn van Brabant'. Dat was de slogan van de ontmoeting van enkele Brabanders met premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Zij spraken met de speciaal genodigden uit  Brabant en Den Bosch over hun ervaringen met corona. Het paste in de campagne om meer om elkaar te geven en om elkaar  toe te zien. Daaruit is onder meer het internet platform 'Aandacht voor elkaar' voortgekomen.
Rutte zei bijv. tegen een van hen,  Erol van  den Bergh, hem te bewonderen om zijn aanhoudende en energierijk doorzettingsvermogen ouderen en eenzamen te helpen ondanks zijn eigen beperkingen. 'Waar haal je de energie  vandaan?', zei Rutte tegen hem. Burgemeester Mikkers toonde zich trots over deze 24-jarige Bosschenaar. Van den Bergh was een van de personen die door het Kabinet van de gemeente-de intiatiefnemer van deze unieke ontmoetingen -was voorgedragen.
Recentelijk  was Errol van den Bergh met een oorlogsveteraan naar ffSwanjee geweest om die man eens in het zonnetje te zetten.
 
Enkele momenten met premier Mark Rutte en burgemeester  Jack Mikkers in het Congrescentrum31. Bovenste foto met Bosschenaar Erol van den Bergh [blauwe trui]  die gecomplimenteerd werd door Rutte over zijn aanhoudende energie om eenzame [ouderen]  en mensen met een beperking te steunen ondanks zijn eigen beperking. Foto hierboven en hieronder links  ex-coronapatient Hans Stil uit Uden die het er nog levend afbracht. De man in wit overhemd de Bossche verpleegkundige van het JBZ. 
 
 
Leden van het Kabinet van de gemeente voor een statiefoto met Mark Rutte in het Congrescentrum vlnr Jan de Wit, Nicolette Meeuwis,premier Mark Rutte en Suzan van Iersel.Bericht van 3 oktober 2020  Brabanders ontmoeten premier Mark Rutte in Congrescentrum 31
Dinsdag 6 oktober 2020 ontmoette premier Mark Rutte en de minister van Gezondheid Hugo de Jonge enkele Brabanders onder wie ook Bosschenaren.  Het gesprek ging over de ervaringen van hen met corona.

Premier Mark Rutte en de minister van Gezondheid Hugo de Jonge bezoeken op 6 oktober 2020 een bijeenkomst van Brabanders in Congrescentrum 1931. Daar zijn een tiental Brabanders via bemiddeling o.a. door de gemeente Den Bosch uitgenodigd voor een kontakt met  de premier en de minister. Onderwerp is de coronacrisis, de gevolgen daarvan en hoe er mee om te gaan.
In het Congrescentrum zullen verspreid aan tafeltjes gesprekken plaats vinden o.a. met Jacques van Geffen van Dit, Buurt en de Kemping en met Huibert Wiltschut Creatief Directeur van Artishock events & marketing. Huibert Wilschut was de motor achter De Bossche Zomer. 
Premier Mark Rutte wordt door burgemeester Jack Mikkers vergezeld/bijgestaan en De Jonge door de nieuw benoemde Commissaris der Koning Ina Adema.
Deze gesprekken volgen uit de in maart door Mark Rutte geuite wens 'Aandacht aan elkaar te besteden'. Daarop haakte 'Den Bosch' met kabinetchef Jan de Wit in, om die campagne te ondersteunen. 

Uitzending omroep MAX
's Middags is er vanuit de Brabanthallen een uitzending van omroep MAX,  waar premier Rutte en Hugo de Jong te gast zulen zijn .
Bron: Brabants Dagblad, dd. 03102020


Terug naar boven