Mikkers vraagt aan ouders: houdt uw kinderen ’s avonds binnen

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-01-2021 | Gewijzigd op: 26-01-2021
In een open brief [één A-viertje] doet burgemeester Jack Mikkers een oproep tot steun van alle inwoners om hun kinderen ’s avonds binnen te houden.


In zijn oproep en zijn toelichting op de gebeurtenissen toont burgemeester Jack Mikkers zijn boosheid ‘Zoals ook de ondernemers in de stad en de inwoners boos zijn op het gedrag van de relschoppers’. ‘Omdat ik een antwoord wil op alle vragen die leven laat ik samen met politie en Openbaar Ministerie een onafhankelijk onderzoek instellen naar de gebeurtenissen van die avond. Dat richt zich zeker niet alleen op de politie en de ME, maar ook op het handelen van mij als burgemeester en op de gemeentelijke organisatie’. Hier reageert Mikkers op artikelen in de media waarin onder meer ook te lezen viel dat al ’s morgens door een ondernemer uit de bloemenhandel uit de bewuste Hinthamerstraat de gemeente ’s morgens al over oproepen tot rellen op internet heeft gewezen.
Mikkers besluit zijn brief met’… de vraag om steun van alle inwoners in het bijzonder van de ouders dat ze hun kinderen ’s avonds binnen houden. Samen kunnen we zorgen voor een veilig ’s-Hertogenbosch’.