Start herbenoemingsprocedure van Jack Mikkers [3]

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-12-2022 | Gewijzigd op: 19-12-2022
Afgelopen dinsdag 13 december 2022 startte de, uit de gemeenteraad aangestelde vertrouwenscommissie, de herbenoemingsprocedure rond burgemeester Jack Mikkers die in 2017 aantrad. De vraag is of er daadwerkelijk studie wordt gemaakt over het functioneren van een burgemeester van Brabants hoofdstad en Mikkers  visie op een stad als 's-Hertogenbosch die -juist in deze nieuwe tijd- mee  zal moeten  gaan en dient in te haken op wat zich op gebied van economie, de stedelijke inrichting [ omgaan met verkeer],  digitale wereld en onderwijs afspeelt.

Bericht van 26 november 2022. Start procedure herbenoeming Jack Mikkers
In december 2022 treedt de vertrouwenscommissie aan die zich gaat buigen over de herbenoeming van burgemeester Jack Mikkers. In die commissie zitten zeven fractievoorzitters. Diens bestuursperiode loopt in 2023 af en daarom start nu al de procedure.
Mikkers [54]  werd in oktober 2017 burgemeester van Den Bosch, na Maasdriel en in Velthoven die functie te hebben bekleed. Daarvoor was hij al raadslid in Heeze-Leende.
De commissie plant  om in mei 2023 de aanbeveling voor al of niet herbenoeming in de gemeenteraad in te brengen. Daarop volgt de voordracht  aan de Minister van BZ die de bekrachtiging voorlegt aan de koning.
Bron: Brabants Dagblad dd. 26112022

Bericht van 12 september 2022 Procedure herbenoeming Jack Mikkers:  Toekomst 's-Hertogenbosch onder Jack Mikkers
Jack Mikkers na zijn
installatie als nieuwe burgemeester
van 's-Hertogenbosch.


.
foto © paul kriele
11 oktober 2017.

De gemeenteraad gaat zich al volgend jaar [in 2023] buigen over de opvolging/herbenoeming van Jack Mikkers als burgemeester van ’s-Hertogenbosch. Na een dan zes-jarige eerste bestuursperiode kunnen onze super actieve raadsleden thuis in de kandidaturen van burgemeesters in ’t land, eens beraadslagen wat de verdiensten is/wordt van deze persoon die [ook weer[ afkomstig was uit een Brabants ‘dorp’.
-Heeft de raad visie op een bestuurder in de categorie Tilburg, Eindhoven of Breda?
-Kan zij daarbij boven fractie niveau/ kleur een standpunt in nemen?
-Durft zij zich - meer inhoudelijk - uit te spreken over de verdiensten en gebleken capaciteiten van Jack Mikkers in de voorbije zes jaar getoond?
-Terug kijkend is vergelijkingen trekken erg gemakkelijk. Maar hier gaat om visie onder andere op cultuur en boven bijvoorbeeld het netwerken
inzake sport, cultuur en [koninkrijk] relaties, waar Mikkers' voorganger zo in uitblonk.

De wensaan de raadsleden is: sterkte met deze moeilijke fase van besturen..

Terug naar boven