Evergreen op Churchilllaan krijgt nog even 'lucht'

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-07-2019 | Gewijzigd op: 24-07-2019
Burgemeester Mikkers moet  het shishacafé op de Churchilllaan voorlopig  toch open laten. Dat bepaalde de rechter dinsdag 23 juli 29019 in  een door eigenaresse aangespannen kort geding.
De burgemeester was te snel geweest. Nu moet Mikkers beter uitleggen waarom hij het café dicht wil hebben Eerder sloot de gemeente in het tegengaan van overlast in dit  kleine winkelcentrum, het Turkse cafeé Yakamoz. Ook in Evergreen zouden zich criminele activiteiten [illegaal gokken]voor doen. 

Bericht van 18 juni 2019 Vergunning voor shishacafé Churchilllaan ingetrokken
Het kleinschalige winkelcentrum
in de Churchillaan
.

foto © beleggingspanden.nl
...........................................
   
De  in beslag genomen
illegale gokkast bij Ever
Green in de Churchilllaan.

De gemeente heeft de vergunning voor  een shishlounge op de Churchillllaan ingetrokken vanwege de aanwezigheid van een gokzuil [cash-enter] in de zaak. Daarmee kan men illegaal gokken. De zuil werd door de politie en de kansspelautoriteit bij een landelijk onderzoek in beslag genomen.
Met deze actie beantwoordt burgemeester Mikkers aan de wens van de ondernemers om de straat weer aantrekkelijk te maken voor de omgeving en het winkelend publiek. Achterliggende reden van de in beslagname is dat illegale gokwinsten vaak worden witgewassen  of voor andere criminele activiteiten gebruikt.